Τις αλλαγές που θα ισχύσουν από το νέο πρωτάθλημα στην Α1 κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου στην διαδικασία των πλέϊ οφ ανόδου ανακοίνωσε την Τρίτη η ΕΠΣΗ. 
Σύμφωνα με αυτές στα πλέϊ οφ θα πάρουν μέρος οι πέντε πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος σε αντίθεση με τέσσερις που ήταν πέρυσι , ενώ για να μην γίνουν πλέϊ οφ θα πρέπει η διαφορά της πρώτης ομάδας με την δεύτερη να είναι πάνω από 7 βαθμούς και όχι πάνω από 6 όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι στην περσινή διαδικασία. 
Αναλυτικά ο τρόπος διεξαγωγής των πλέϊ οφ για το νέο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας : 
ΑΓΩΝΕΣ PLAY – OFF ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2012

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η διαδικασία προβιβασμού στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, θα γίνει με το σύστημα των PLAY –OFFS.
ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Τα πέντε (5) πρώτα σωματεία της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Α1’ κατηγορίας, θα αγωνιστούν για την ανάδειξη του πρωταθλητή, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι η διαφορά βαθμών στην τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου, δεν θα είναι μεγαλύτερη από επτά (7) βαθμούς.
Δηλαδή, αν η διαφορά του πρώτου σωματείου με το δεύτερο σωματείο είναι μεγαλύτερη των επτά (7) βαθμών, δεν θα διεξαχθούν οι αγώνες PLAY-OFFS και το σωματείο που τερμάτισε πρώτο στην βαθμολογία, ανακηρύσσεται πρωταθλητής Α1’ κατηγορίας.
Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 5η στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία προβιβασμού(play – offs) για την άνοδο τους στη Δ΄ Εθνική Κατηγορία.
Α΄ ΦΑΣΗ PLAY-OFF ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι ομάδες που κατέλαβαν την 2η και 3η θέση στην κανονική περίοδο, θα αγωνιστούν στην έδρα τους σε απλό αγώνα, αντίστοιχα, με τις ομάδες που κατέλαβαν την 4η και 5η θέση και έτσι θα προκύψουν τα ζεύγη 2 – 5 και 3 – 4.
Οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών (παράταση και πέναλτυ σε περίπτωση ισοπαλίας) θα προκριθούν στην επόμενη φάση των play – offs.
Β΄ ΦΑΣΗ PLAY-OFF ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Συμμετέχουν οι δύο (2) νικήτριες της προηγούμενης φάσης (α΄) των play – off. Οι ομάδες αυτές θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε απλό αγώνα (παράταση και πέναλτυ σε περίπτωση ισοπαλίας), με γηπεδούχο ομάδα αυτή που κατέλαβε την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Η νικήτρια ομάδα συμμετέχει στην επόμενη φάση των play – offs.
Γ΄ ΦΑΣΗ (ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ) PLAY-OFF ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Συμμετέχουν η ομάδα που κατέλαβε την 1η θέση στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου και η νικήτρια ομάδα της προηγούμενης φάσης (β΄) των play – offs.
Οι ομάδες αυτές, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε απλό αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η Ε.Π.Σ.Η. Σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας σε αγώνα των 90΄(χωρίς παράταση και πέναλτυ), της ομάδας που κατέκτησε την 1η θέση στη διάρκεια της κανονικής περιόδου η ομάδα αυτή ανακυρήσσεται πρωταθλήτρια.

Σε περίπτωση ήττας της ομάδας που κατέκτησε την 1η θέση στη διάρκεια της κανονικής περιόδου τότε, διεξάγεται νέος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η Ε.Π.Σ.Η σε απλό αγώνα (παράταση και πέναλτυ σε περίπτωση ισοπαλίας). Ο νικητής αυτού του αγώνα ανακυρήσσεται πρωταθλητής της Α1 Κατηγορίας.

Τη συνολική ευθύνη και εποπτεία για την οργάνωση των αγώνων PLAY – OFF την έχει η Ε.Π.Σ.Η. Η οικονομική οργάνωση, διαχείριση και η επιστασία στον Τελικό Του Κυπέλλου PLAY – OFF γίνεται από την Ε.Π.Σ.Η σύμφωνα με το άρθρο 26 του Κ.Α.Π.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook