Η πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημέρών, εως και την Παρασκευή 21 Απριλίου, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα των προγνωστικών μοντέλων, από τον Μανώλη Λέκκα

"Καλός καιρός, αν και λίγο άστατος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις, οι μέτριας έντασης άνεμοι και οι καλές για την εποχή θερμοκρασίες, αναμένεται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού έως και την Τετάρτη 19 Απριλίου. Καλοκαιρία θα επικρατήσει και την Πέμπτη με τους νοτιάδες να ενισχύονται, πρόσκαιρα, σε βόρειες περιοχές της Κρήτης, ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αρκετά υψηλότερες τιμές, ξεπερνώντας, ιδιαίτερα στα Βόρεια τμήματα του νησιού και τους 26°C. Πρόσκαιρα όμως, αφού  από τις απογευματινές ώρες της ίδιας μέρας αναμένεται να επανέλθει σταδιακά το Βόρειο ρεύμα το οποίο θα προκαλέσει και πάλι νέα αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με επαναφορά της θερμοκρασίας σε χαμηλότερα και περισσότερο ανοιξιάτικα επίπεδα.

Αναλυτικά ο καιρός για τις επόμενες ημέρες :

Τρίτη 18 Απριλίου

Γενικά καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες και μικρή πιθανότητα για ασθενή παροδική βροχή κατά τόπους.
Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 Μποφώρ (τοπικά στα βόρεια του νησιού έως και 5 Μποφώρ).
Η θερμοκρασία σε πολύ καλά επίπεδα με την ελάχιστη στους  12°C και τη μέγιστη έως και τους  21°C.

Τετάρτη 19 Απριλίου

Καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τη μέγιστη πιθανά στα βόρεια να ανέρχεται έως και του 23°C

Πέμπτη 20 Απριλίου

Καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις με μέση ένταση τα 3 – 4 Μποφώρ. Πρόσκαιρα το πρωί της Πέμπτης οι Νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν σε βόρεια τμήματα της Κρήτης με την ένταση τους να φθάνει έως και τα 6 Μποφώρ, αλλά από νωρίς τις απογευματινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν και να στραφούν από ΔΒΔ διευθύνσεις. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, παρά την έλευση των Νοτιάδων,  δεν αναμένεται κάποια σημαντική μεταφορά σκόνης στην Κρήτη.
Η μεταβολή της θερμοκρασίας θα γίνει περισσότερο αισθητή καθόσον οι μέγιστες τιμές στα βόρεια του νησιού θα ξεπεράσουν κατά τόπους και τους 26 °C.

Παρασκευή 21 Απριλίου

Οι Βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι φαίνεται να επανέρχονται από την Παρασκευή 21 Απριλίου, θα διαμορφώσουν στη συνέχεια το σκηνικό του καιρού, με αισθητή την επαναφορά της θερμοκρασίας σε χαμηλότερα επίπεδα.

Λέκκας Εμμανουήλ
Μετεωρολόγος
www.meteocrete.gr"