Καταγγελία για «καρατόμηση» των δέντρων έχει κινητοποιήσει το Δασαρχείο

Προβληματισμό και ερωτηματικά έχει προκαλέσει μια καταγγελία του προέδρου του συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ηρακλείου κ. Γιάννη Λιονάκη αναφορικά με το κόψιμο δεκάδων πεύκων που ήταν στα πρανή του ΒΟΑΚ Χανίων – Ρεθύμνου, στο ύψος των Αγ. Πάντων Αποκορώνου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ.Λιονάκη  την οποία ανάρτησε στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μαζί με φωτο, το κόψιμο των δέντρων έγινε προκειμένου να έχει «ορατότητα» το παρακείμενο φωτογραφικό ραντάρ της τροχαίας.

Από τις φωτογραφίες φαίνονται αρκετά κομμένα κλαδιά  και δεν είναι εμφανές εάν έχουν κοπεί ολόκληρα πεύκα ή εάν έχει γίνει κλάδεμα των χαμηλών κλαδιών και της βλάστησης, κάτι που έχει ζητηθεί επανειλημμένως.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Flashnews.gr για το θέμα έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Δασών Χανίων, εκπρόσωποι της οποίας θα ελέγξουν το τι έχει συμβεί καθώς και πριν από λίγους μήνες υπήρξε, ανάλογο θέμα με την κοπή από τον Δήμο Αποκορώνου, πεύκων που ήταν επικίνδυνα καθώς είχαν ξεραθεί μετά από πυρκαγιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook