Δείτε τις περιοχές όπου ο Δήμος θα δίνει χώρους για τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα – Προσφυγές  δεκάδων καταστηματαρχών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Τον χάρτη της δημοτικής αρχής Χανίων για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων στην παλιά πόλη των Χανίων, αποκαλύπτει το Flashnews.gr. 

Πρόκειται για έναν χάρτη που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και πολλές αντιδράσεις, έχοντας ως δεδομένο την κατάθεση προσφυγών δεκάδων καταστηματαρχών οι οποίοι ζητούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης να ακυρώσει την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Στον χάρτη με τα ανάλογα χρώματα, φαίνονται οι δρόμοι στους οποίους η δημοτική αρχή επέλεξε να επιτρέψει την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ή εμπορευμάτων από τα παρακείμενα καταστήματα.

Σύμφωνα με τους αντιδρώντες καταστηματάρχες, με τον τρόπο αυτό και υπο το πρόσχημα της «τάξης» , ο Δήμος Χανίων μετατρέπεται στον βασικό παράγοντα καθορισμού δύο καίριων θεμάτων που άπτονται της οικονομικής και όχι μόνο ζωής της πόλης.

Αφενός των επιχειρήσεων που θα επιβιώσουν ή θα οδηγηθούν στο «λουκέτο».

Αφετέρου στον καθορισμό της  αξίας των ακινήτων και του ύψους των ενοικίων, καθώς είναι ευνόητο πως άλλη θα είναι η αξία ενός ακινήτου σε δρόμο όπου ο Δήμος παραχωρεί κοινόχρηστο χώρο και άλλη σε όλους τους άλλους δρόμους.

Με αυτό το δεδομένο, ενδιαφέρον θα είχε μια εξέταση και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, καθώς κάποιοι ευνοούνται και κάποιοι όχι.

Στο μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης επι των προσφυγών που κατατέθηκαν κατά της απόφασης του Δήμου Χανίων.

Ουσιαστικά έχει κατατεθεί μια ομαδική προσφυγή από τον Σύλλογο Εστίασης Ν.Χανίων και 54 καταστηματάρχες καθώς και άλλες προσφυγές από μεμονωμένους επιχειρηματίες.

Με τις προσφυγές ζητείται η ακύρωση της απόφασης για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, καθώς με αυτήν δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός, άνιση αντιμετώπιση ομοειδών επιχειρήσεων, και πρόκληση οικονομικής ζημιάς.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναμένεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook