Η Επιτροπή Ειρήνης υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της ότι βρίσκεται στη βάση της Σούδας το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Ross».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης:

“H Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταγγέλλει την νέα πρόκληση των Αμερικάνων  με την παρουσία στη Βάση της Σούδας, από την Δευτέρα 17 Απρίλη, του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USS Ross», το οποίο μαζί με το «USS Porter», που είχε δέσει στη βάση στα τέλη Μάρτη, εξαπέλυσαν πρόσφατα επίθεση εναντίον του λαού της Συρίας, με συνολικά 59 πυραύλους «Τόμαχοκ».

Αυτή η εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει το ρόλο – κλειδί που παίζει για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια η βάση, η οποία προσφέρεται ως βασικό στήριγμα του 6ου Στόλου των ΗΠΑ (περιπολεί σε Ευρώπη και Αφρική), ως προκεχωρημένη βάση ανεφοδιασμού για τις επιχειρήσεις των Αμερικανών στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Επιβεβαιώνει και την πρεμούρα της κυβέρνησης να υπηρετήσει τέτοια σχέδια, ελπίζοντας σε γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, όπως φάνηκε και από την προαναγγελία από τον υπουργό Άμυνας της επέκτασης της συμφωνίας για τη βάση της Σούδας για 5 επιπλέον χρόνια, ως μια από τις πολλές «διευκολύνσεις» που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται στις επαφές της με υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους.

  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία στη χώρα μας 

  • Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο θάλασσα και τα Βαλκάνια”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook