Οργανωτική συνάντηση ενόψει της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, είχαν την Τετάρτη τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του Κινήματος.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα θέματα της ταχύτερης ολοκλήρωσης των εγγραφών των μελών και φίλων για την Συνδιάσκεψη, όπου θα συναποφασιστούν το προγραμματικό πλαίσιο, θα αναδειχθούν τα όργανα του Κινήματος, αλλά και θα γίνει η απαραίτητη προετοιμασία ώστε να μπορεί το Κίνημα να συμμετάσχει ουσιαστικά και με αξιοπιστία στα Περιφερειακά και Νομαρχιακά Συμβούλια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Όλοι τόνισαν ότι το μήνυμα που θα πρέπει να δοθεί ενόψει της Συνδιάσκεψης, είναι ο κοινός αγώνας για την Ελλάδα των αξιών, της δικαιοσύνης και της δημιουργίας. Μιας Ελλάδας που διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα, που έχει δυνατότητες, που δεν στερείται ούτε ανθρώπινου δυναμικού, ούτε πλουτοπαραγωγικών πόρων, ούτε τελικά και χρημάτων, εάν και μόνο αξιοποιήσουμε σωστά τις δυνατότητες αυτές.

Και αυτό αποτελεί το διακύβευμα, γιατί η λεηλάτηση των πόρων, ο παρασιτισμός αντί της παραγωγής, έφεραν και την εξάρτηση και την περιθωριοποίηση της χώρας, και τελικά, το κόστος που κλήθηκαν να πληρώσουν οι Έλληνες.

Επίσης, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου υπογράμμισε και το στίγμα αυτής της Συνδιάσκεψης, έτσι όπως εκφράστηκε και από τον Γιώργο Παπανδρέου, σε πρόσφατη εισήγησή του: 

Με την ωριμότητα και με το βάθος της εμπειρίας και γνώσης που αποκτήσαμε μέσα από αγώνες για την σωτηρία της χώρας, το Κίνημά μας έχει γυρίσει την πλάτη του στη μάχη των αξιωμάτων και της θεσιθηρίας. Μας είναι αδιάφορο το παιχνίδι της εξουσίας μόνο για την εξουσία. Το Κίνημα ιδρύθηκε και προχωράει με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας.

Γι’ αυτό και αυτή η Συνδιάσκεψη είναι ανοικτή προς την κοινωνία και το μέλλον, καταξιώνει τη δημοκρατία και τη λαϊκή συμμετοχή και αναμφισβήτητα οριοθετεί μια νέα σελίδα στην ιστορία του Κινήματός μας.

Υπενθυμίζεται ότι: 

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η 3η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 2-4 Ιουνίου στην Αθήνα και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Κινήματος που είναι οικονομικά τακτοποιημένα. Η τακτοποίηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 30 Απριλίου, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει ενημέρωση για τους τρόπους τακτοποίησης των οικονομικών υποχρεώσεων των μελών με νεότερη οδηγία μέσα από την ιστοσελίδα  του Κινήματος.

Προκειμένου η διαδικασία εγγραφής να είναι άμεση και εύκολη, υπάρχει δυνατότητα συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας συμμετοχής, με τους ακόλουθους τρόπους:

α. Για τους χρήστες σύγχρονων τεχνολογιών, κατόχους smartphone, tablet και PC, δίνεται η δυνατότητα συμπλήρωσης μέσω ενός ειδικού app: https://kinima-iounios2017.eventbrite.com/

β. Μέσω της ιστοσελίδας του Κινήματος

γ. Για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, θα υπάρχει δυνατότητα συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας συμμετοχής από το Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής, Στρατάκη Χρήστο.

Ειδικότερα για το σημείο (α), τονίζεται ότι, με απόφαση του Προέδρου του Κινήματος, Γιώργου Παπανδρέου,ύστερα από σχετική διερεύνηση, υιοθετήθηκε μια νέα δυνατότητα, για την αμφίδρομη ενημέρωση μεταξύ των μελών του Κινήματος και της οργανωμένης δομής του.
Με τη χρήση αυτής της υπηρεσίας μπορεί το κάθε μέλος, με εύκολο τρόπο και με ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, να ενημερώνεται, να συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικασίες, να δημιουργεί οριζόντιες επαφές, να δημιουργεί δίκτυα, να καταβάλει τη συνδρομή ή τη χορηγία του, ακόμη και να συμμετέχει σε διαδικασίες ψηφοφορίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook