Μάθετε ποιο από τα παρακάτω θαλάσσια εκχυλίσματα που αντλούνται από τους ωκεανούς θα σας χαρίσει τα πολύτιμα συστατικά του για να αποκτήσετε επιδερμίδα αναζωογονημένη, λαμπερή και πιο ανθεκτική στο χρόνο.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα omorfamistika.gr, η θαλάσσια χλωρίδα αποτελεί βασική πηγή των περισσοτέρων αντιγηραντικών συστατικών με αξιοθαύμαστες ενυδατικές και αντιερεθιστικές ιδιότητες για το πρόσωπο και το σώμα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα θαλάσσια φυτά, μολονότι αναπτύσσονται με διαδικασίες παρόμοιες με αυτές των φυτών της στεριάς, εντούτοις αναπτύσσουν ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά καθώς μάχονται για την επιβίωσή τους στο αφιλόξενο υποθαλάσσιο περιβάλλον. Γι’ αυτό και η ύπαρξή τους στη σύνθεση πολλών καλλυντικών θεωρείται ανεκτίμητη.

Άλατα: Αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση

Από την εποχή της Κλεοπάτρας ήταν γνωστά τα θεραπευτικά αποτελέσματα του φυσικού θαλασσινού αλατιού και οι μοναδικές τους ιδιότητες στην ομορφιά του δέρματος. Η χρήση των αλάτων στο σπίτι αποτελεί μια ιδανική λύση για relax και ανανέωση καθώς αποβάλουν τις τοξίνες από το σώμα σας και αφήνουν την επιδερμίδα λεία, απαλή και φίνα αρωματισμένη. Τα άλατα λειτουργούν με τη διαδικασία της ώσμωσης αποβάλλοντας ταχύτερα τις τοξίνες μέσω του δέρματος ενώ παράλληλα φροντίζουν να μην αλλοιωθούν τα επίπεδα καλίου και μαγνησίου από τον οργανισμό.

Εκχύλισμα φυκιών: Μειώνουν την όψη φλοιού του πορτοκαλιού

Τα φύκια είναι γνωστά από την αρχαιότητα για τα ευεργετικά τους αποτελέσματα στο δέρμα και τα μαλλιά, γεγονός που η σύγχρονη επιστημονική έρευνα κατέληξε ότι πολλά είδη θαλάσσιων φυτών ενεργοποιούν τις λειτουργίες επανόρθωσης του ανθρώπινου DNA. Ωστόσο η βασική κοσμετολογική τους αξία έγκειται στο ότι περιέχουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία του θαλασσινού νερού σε συγκεντρώσεις 50-100 φορές περισσότερο και αυτός είναι ο λόγος, που πάνω από 20.000 ποικιλίες φυκιών σε διάφορα χρώματα (καφέ, κόκκινα, μπλε, πράσινα) μετατρέπονται σε μιας μορφής πούδρα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως μάσκες, προσώπου ή σώματο,ς σε διάφορες κέντρα θαλασσοθεραπείας ή στο σπίτι. Τα εκχυλίσματα φυκιών, επίσης, ενεργοποιούν τις καύσεις και παρεμποδίζουν την συσσώρευση υγρών και λίπους, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα σταδιακά να ξαναπαίρνει τη βελούδινη υφή της και να μειώνεται η όψη φλοιού του πορτοκαλιού.

Kαφέ φύκι: Κάνει ομοιόμορφο το δέρμα

Τα καφέ φύκια συλλέγονται από μεγάλα βάθη και, περιέχουν στη σύνθεσή του πάνω από 50 βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και πολύτιμα αμινοξέα. Επιπλέον έχει αποδειχθεί ότι εξασφαλίζουν ενέργεια και τόνωση στον οργανισμό, καταπολεμώντας παράλληλα τους παράγοντες γήρανσης της επιδερμίδας δηλαδή ξηρότητα, απώλεια σφριγηλότητας, μείωση ελαστικότητας κ.λπ.

Κορραλιογενή φύκια: Μειώνουν τις ρυτίδες

Πρόκειται για το γνωστό εκχύλισμα sea whip (προέρχεται από απαλά κοραλλιογενή φύκια) και το οποίο έχει την ιδιότητα να απαλύνει τους ερεθισμούς της επιδερμίδας που μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Μπλε φύκια: Βοηθούν στη σφριγηλότητα

Εμφανίστηκαν στα βάθη των ωκεανών πριν 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια και ανήκουν στις πρώτες μορφές ζωής που εμφανίστηκαν στη γη. Τα μπλε φύκια έχουν επιζήσει χιλιετίες μέχρι σήμερα χάρη στις εξαιρετικές τους ικανότητες προσαρμογής και ανθεκτικότητας. Είναι ικανά να φωτοσυνθέτουν (και συνεπώς να παράγουν οξυγόνο) σε πολύ θερμές και όξινες λίμνες ηφαιστιακών κρατήρων, αλλά και στους πάγους των πόλων, τόσο σε γλυκό αλλά όσο και σε αλμυρό νερό. To καθαρό απόσταγμά τους επιδρά σε όλους τους παράγοντες που ευθύνονται για τη γήρανση του δέρματος, παρεμποδίζοντας την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών. Ταυτόχρονα, διαθέτουν μια σημαντική ικανότητα να αναζωογονούν το χόριο (το δεύτερο στρώμα κάτω από την επιδερμίδα, υπεύθυνο για την ελαστικότητά της).

Σπιρουλίνα: Συσφίγγει και ενυδατώνει

Η σπιρουλίνα είναι ένα μικροσκοπικό σπειροειδές, πολυκυτταρικό φύκι το οποίο περιέχει πάνω από 60 ζωτικές ουσίες, όπως βιταμίνες, μέταλλα, όλα τα βασικά αμινοξέα, χλωροφύλλη, ένζυμα και αντιοξειδωτικά. Η δράση της παρουσιάζει μεγάλα οφέλη στην περιφερειακή κυκλοφορία, αυξάνοντας την οξυγόνωση των κυττάρων με αποτέλεσμα να συσφίγγει το δέρμα. Ταυτόχρονα, η υψηλή περιεκτικοτητά του σε βιταμίνες ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα.

Χαβιάρι: Χαρίζει νεανικότητα

Το σπάνιο και πολύτιμο εκχύλισμα χαβιαριού έχει την ιδιότητα να προστατεύει, να συσφίγγει, να ενεργοποιεί και να θρέφει το δέρμα. Πλούσιο σε αμινοξέα, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία αποτελεί την κύρια πηγή φυσικών συστατικών απαραίτητα για ένα υγιές και νεανικό δέρμα.

Το μυστικό

Κάντε μπάνιο με θαλασσινό αλάτι όπως κι εγώ. Γεμίζω την μπανιέρα μου με νερό, ρίχνω μέσα τρεις χούφτες θαλασσινό αλάτι και μένω για 10-15 λεπτά. Το μπάνιο αυτό θα σας ξεκουράσει και θα καθαρίσει τους πόρους του δέρματός σας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook