Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, με αφορμή την έναρξη των εργασιών στον κόμβο Μουρνιών

“Εκφράζω τη μεγάλη μου ικανοποίηση για την έναρξη του πολύ σημαντικού έργου της σύνδεσης του κόμβου των Μουρνιών με την πόλη των Χανίων, προϋπολογισμού 8.165.104,18€. Πρόκειται για τον  εξαιρετικής σημασίας συνδετήριο κόμβο και την είσοδο της πόλης από τις περισσότερες περιοχές του Δήμου μας. Η ικανοποίησή μου όμως είναι διπλή, καθώς, έπειτα από ενέργειές της δημοτικής μας αρχής  και των Υπηρεσιών του Δήμου και κυρίως της Υπηρεσίας Δόμησης, συμβάλλαμε καθοριστικά στην απεμπλοκή ενός έργου, που αναμέναμε πολλά χρόνια. 

Από την αρχή της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής είχα θέσει ως στόχο να συμβάλλω στην άμεση προώθηση της κατασκευής του σημαντικού αυτού συνδετήριου δρόμου, δίνοντας λύση στο θέμα των διορθώσεων των πράξεων εφαρμογής της περιοχής, καθώς το ζήτημα δεν είχε επιλυθεί επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Εξασφαλίσαμε ακόμη το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου, προτείνοντας την υποβολή της πρότασής του σε συγκεκριμένη πρόσκληση για ένταξη έργων του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης, που αφορούσε τμήματα του Β.Ο.Α.Κ. εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. 

Παράλληλα, συντονιστήκαμε με τον Ο.Α.Κ., που έχει την ευθύνη για την εκτέλεση του έργου, ώστε να γίνουν ταυτόχρονα οι οδεύσεις όλων των δικτύων, για να μην προκύψουν στο μέλλον νέα εκσκαφές, ενώ έχουμε από κοινού ασχοληθεί με τον εργοταξιακό του σχεδιασμό και τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να προκληθούν οι λιγότερες δυνατές οχλήσεις.

Ως δημοτική αρχή εργαστήκαμε συντονισμένα και μεθοδικά στην κατεύθυνση του κοινού οφέλους και θα συνδράμουμε, όπου απαιτείται, για την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου σε στενή συνεργασία με τον Ο.Α.Κ., προκειμένου αυτό να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν προς όφελος των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης μας”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook