Τρεις μέρες πριν από τις γαλλικές εκλογές το πολύπαθο Παρίσι δέχτηκε ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα.

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε αργά το βράδυ στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στην καρδιά του γαλλικής πρωτεύουσας.

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους βρίσκονται πίσω από την αιματηρή επίθεση 

Αν και οι πρώτες πληροφορίες δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο της ένοπλης ληστείας, τελικά πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ο ISIS.

Όπως περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters:

«Ένας άνδρας βγήκε έξω και άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικού, με ένα Καλάσνικοφ. Ο αστυνομικός έπεσε κάτω. Άκουσα έξι πυροβολισμούς. Φοβήθηκα. Έχω μια κόρη δύο ετών και σκέφτηκα ότι θα πεθάνω. Στόχευε τον αστυνομικό…”
Η στιγμή των πυροβολισμών – Συγκλονιστικό βίντεο

 

 

Νεκρός ο ένας δράστης – Καταζητείται ο δεύτερος δράστης 

Γνωστός στις αρχές ο δράστης 

Ο δράστης που σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας ήταν “γνωστός εξτρεμιστής” στις αρχές, ενώ η αστυνομία της Γαλλίας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για δεύτερο δράστη, ο οποίος φέρεται να έφτασε στη Γαλλία μέσω τρένου από το Βέλγιο.
Η στιγμή αμέσως μετά την επίθεση με πυροβολισμούς από το CNN International

Ποιoς είναι ο τζιχαντιστής σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq

Το πρακτορείο ανακοίνωσε την ταυτότητα του ενός δράστη, λέγοντας ότι πρόκειται για τον Βέλγο  μαχητή του Αμπού Γιουσίφ
 
Μάχη για τη ζωή δίνει ο δεύτερος αστυνομικός 

Αρχικά επικράτησε σύγχυση με το Reuters να μιλά για δύο νεκρούς αστυνομικούς, κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα από τις αρχές. Ο δεύτερος αστυνομικός φέρεται να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σε εξέλιξη οι έρευνες 

Οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στον ανατολικό τομέα του Παρισιού στο σπίτι του δράστη που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της επίθεσης.

Η επίθεση έγινε στο ύψος του αριθμού 68 της διάσημης και πολυσύχναστης Λεωφόρου Champs-Elysees. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει όλη την γύρω περιοχή ενω ελικόπτερο πετά πάνω απο το σημείο και συντονίζει την επιχείρηση των αρχών που είναι σε εξέλιξη.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι και ανακοίνωσε πως οι σταθμοί του μετρό στην γραμμή 1 κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων παραμένουν κλειστοί.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επίθεσης.

Αυτόματο το όπλο της επίθεσης

Ο Pierre-Henry Brandet, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε:
 
«Ο δράστης, βγήκε από το οχήμα στο οποίο επέβαινε και πυροβόλησε μ ένα αυτόματο, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια άρχισε να τρέχει και καθώς έφευγε πυροβόλησε και τραυμάτησε ακόμη δύο αστυνομικούς. Άλλοι αστυνομικοί που εμπλέκονταν στο περιστατικό πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δράστη.”

Συγκλονιστικό στιγμιότυπο συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός λίγα λεπτά μετά την φονική επίθεση στο Παρίσι. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία απλοί πολίτες που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της επίθεσης σηκώνουν τα χέρια τους ψηλά την ώρα που περνούν δίπλα από τους αστυνομικούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook