Μ\’ έναν μεγάλο μουσικό, που με το ταλέντο του διαφημίζει σ ολόκληρο τον κόσμο την Κρήτη, κλείνουν οι τρίμηνες εκδηλώσεις που οργάνωσαν στην πλατεία Κοραή «Το Μήλον της Έριδος» το «La Brasserie» και ο «Νότος».

Ο Ψαραντώνης θα είναι ο καλλιτέχνης που θα ρίξει σήμερα Τετάρτη, την αυλαία των εκδηλώσεων που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία στην πλατεία Κοραή.

“Ο Ψαραντώνης είναι το ζωντανό πνεύμα του Διόνυσου που αναπνέει, εργάζεται, εκφράζεται και κυκλοφορεί στη σύγχρονη Ελλάδα ”.

Αυτά έγραφε πριν από μερικά χρόνια για τον Ψαραντώνη ο δημιουργός του συγκροτήματος “Τρύπες”, Γιάννης Αγγελάκας.

Σήμερα τι να πρωτογράψει κανείς για τον καλλιτέχνη που \’έχει συμβάλει τα μέγιστα ώστε να ακουστεί η κρητική μουσική στα πέρατα του κόσμου “δημιουργημένη” από τα μαγικά του χέρια και τη λύρα του.

Σ αυτή τη συναυλία στην πλατεία Κοραή, ο Ψαραντώνης υπόσχεται ένα γνήσιο κρητικό γλέντι. Ένα γλέντι παρμένο από τη μουσική φλέβα των Ανωγείων με ρίζες από την αυθεντικότητα της τεχνικής του στη λύρα και στο τραγούδι.

Ο Ψαραντώνης δημιουργεί κάθε φορά το δικό του ταξίδι στην παράδοση ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες του κεφιού στους τυχερούς θεατές που κάθε φορά παρακολουθούν μια συναυλία του.
Μια συναυλία που οι θαυμαστές του αδελφού του μεγάλου Νίκου Ξυλούρη δεν πρέπει να χάσουν καθώς έχει να πει πολλά από τα μουσικά του …ξόρκια η δύναμη των οποίων χάνεται στα πανάρχαια χρόνια της παράδοσης μας .

Σήμερα λοιπόν, στην πλατεία Κοραή η φωνή και η λύρα του Ψαραντώνη θα σας ξεσηκώσει σε μια συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε. Μια συναυλία που κλείνει τον κύκλο των εκδηλώσεων στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook