Φωτιά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα – Εκκενώθηκε ο χώρος από τους εργαζομένους – Ένας τραυματίας – Ευτυχώς όλα ήταν μέρος της άσκησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων του ΕΚΑΒ και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Καπνοί και φλόγες ξεπήδησαν από μια δεξαμενή του ΑΗΣ Χανίων ενώ ένα άτομο τραυματίστηκε.

Γρήγορα ο χώρος εκκενώθηκε από τους εργαζομένους, ενώ οι αρχές έφτασαν άμεσα στο σημείο του συμβάντος.

Οι σειρήνες που ήχησαν και η μεγάλη κινητοποίηση στην περιοχή προκάλεσαν αναστάτωση μέχρι να γίνει αντιληπτό περί τίνος επρόκειτο.

Ευτυχώς, το σκηνικό αυτό ήταν μέρος μόνο ενός σεναρίου που περιελάμβανε η άσκηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα Χανίων.

Υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς και στη διάσωση του εργαζομένου.

 

Διασώστες του ΕΚΑΒ προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία τον οποίο παρέλαβαν για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

 

Κατά την άσκηση οι αρχές δεν συνάντησαν στο εσωτερικό του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού στην Ξυλοκαμάρα εμπόδια που να δυσκολέψουν τη δράση και το έργο τους.

Όπως ανέφερε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, Δημοσθένης Μπουντουράκης:

“Το σενάριο προέβλεπε πυρκαγιά σε μια από τις δεξαμενές και διάσωση ενός τραυματισμένου ατόμου. Η πυροσβεστική υπηρεσία συμμετείχε με δυο πυροσβεστικά οχήματα με 8 άνδρες. Η άσκηση πήγε πάρα πολύ καλά, το προσωπικό ανταποκρίθηκε άριστα.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook