Έναν από τους βασικούς στόχους του Ε.Σ.Δ.Α.Κ, αποτελεί ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των Πράσινων Σημείων.

Τα Πράσινα Σημεία είναι καλαίσθητοι χώροι με εύκολη προσβασιμότητα, κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό, ώστε οι πολίτες να μπορούν να εναποθέτουν χρησιμοποιημένα αντικείμενα που μέχρι σήμερα κατέληγαν στους ΧΥΤΑ (βιβλία, παιχνίδια, έπιπλα, κ.α.) αλλά και άλλα ανακυκλώσιμα είδη (χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό κλπ), με στόχο να προωθηθούν για επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση.

Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και  δήμων μελών του,  υποδέχτηκαν μετά από σχετικό αίτημα την εταιρεία SDK από το Λουξεμβούργο – μια από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου διεθνώς – και ενημερώθηκαν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., έγινε αναλυτική παρουσίαση για το σχεδιασμό, τη κατασκευή και τη λειτουργία των Πράσινων Σημείων σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, η ανάπτυξη δράσεων ενημέρωσης των πολιτών, η μεγιστοποίησης της αποδοτικότητάς τους, κ.α.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης τόνισε: 
«Στον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. παρακολουθούμε στενά κάθε εξέλιξη που μπορεί να βελτιώσει την διαχείριση των απορριμμάτων στον τόπο μας. Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε ανοικτοί και σε κάθε πρόταση ενημέρωσης από εξειδικευμένες εταιρείες του κλάδου τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, εταιρείες που διαθέτουν πολύτιμη τεχνογνωσία και εμπειρία στο θέμα. Απώτερος σκοπός της προσπάθειας, είναι να συγκεντρώσουμε κάθε διαθέσιμη πληροφορία που θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε κατάλληλα έτσι ώστε η Κρήτη να διαδραματίσει τον ρόλο που της αρμόζει στην νέα εποχή διαχείρισης των απορριμμάτων: Αυτόν του πρωταγωνιστή των εξελίξεων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook