Συναντήσεις με Υπουργούς της κυβέρνησης είχε στην Αθήνα το προεδρείο και αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ, στις οποίες συμμετείχε και ένας Χανιώτης, στέλεχος της ομογενειακής οργάνωσης.

Την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά επισκέφθηκε στο Υπουργείο o πρόεδρος κ. Andrew Zachariades, ο Εκτελεστικός Διευθυντής κ.Basil Mossaidis και πολυμελής αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ, (American Hellenic Educational Progressive Association) που επισκέφθηκε την Ελλάδα. 

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Χανιώτης Διευθυντής Ανάπτυξης Ευρώπης και πρώην κυβερνήτης Ελλάδος της ΑΧΕΠΑ κ. Γιώργος Πλοκαμάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης με το προεδρείο της ομογενειακής οργάνωσης,  η Υπουργός, αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και στην επίτευξη ιστορικών επιδόσεων διαδοχικά την τελευταία διετία σε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής. Επισήμανε ότι το  2017 έχει ξεκινήσει με θεαματική αύξηση της ζήτησης για την Ελλάδα, που ξεπερνά τις εκτιμήσεις.  

Η κα Κουντουρά ενημέρωσε επίσης σχετικά με την ανοδική πορεία του τουρισμού από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, παρουσίασε αναλυτικά τον υλοποιούμενο  σχεδιασμό του Υπουργείου για την αύξηση των τουριστικών ροών τα επόμενα χρόνια και ζήτησε τη συνδρομή της ΑΧΕΠΑ  στην προσπάθεια για την  περαιτέρω προώθηση και προβολή της Ελλάδας στην αγορά των ΗΠΑ. 

Ο κ. Zachariades συνεχάρη την Υπουργό για τα θετικά αποτελέσματα, επισήμανε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, και τόνισε ότι και εκείνοι από την πλευρά τους θα υποστηρίξουν το έργο και τις προσπάθειες που γίνονται για την δυναμική προβολή του ελληνικού τουρισμού και την αύξηση του μεριδίου στην αμερικανική αγορά.  

Συνάντηση του Κ. Γαβρόγλου με τους ΑΧΕΠΑΝΣ

Ενδιαφέρουσα κι εποικοδομητική συνάντηση είχε και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου με τον προεδρείο των ΑΧΕΠΑΝΣ.

Το θέμα της αναβάθμισης της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία της Ομογένειας κυριάρχησε στη συζήτηση και συμφωνήθηκε η συνεργασία για την καλύτερη επίτευξη του στόχου.

Ο Κ. Γαβρόγλου αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε:

Κάναμε μία εξαιρετική συνάντηση με τους συμπατριώτες μας από τα των ΑΧΕΠΑΝΣ. Τους ενημερώσαμε για τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και κυρίως τους αναλύσαμε την προβληματική μας για να ανανεώσουμε την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στον απόδημο ελληνισμό.

Ζητήσαμε την βοήθεια τους σε πολλά επίπεδα και την οποία με μεγάλη χαρά δέχτηκαν να μας παρέχουν.

Τους ευχαριστώ πολύ και εύχομαι στην επόμενη συνάντηση μας να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο εκπρόσωπος των ΑΧΕΠΑΝΣ Βασίλης Μπακάλης δήλωσε:

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας δέχτηκε ο κύριος Υπουργός. Του μεταφέραμε μερικές ενέργειες που κάνουμε στις ΗΠΑ και στον Καναδά για να βοηθήσουμε την εκπαίδευση των ομογενών.

Ο κ. Υπουργός μας εξήγησε τις πολιτικές δράσεις του Υπουργείου που επιλύουν χρονίζοντα προβλήματα της Παιδείας και μας ικανοποιεί το γεγονός. Αυτά τα καλά νέα θα μεταφέρουμε και στο εξωτερικό.