Τελευταία ενημέρωση 13:45

Ο αρχαιότερος πολιτικός μηχανικός στην Ελλάδα με σημαντικότατο έργο έφυγε απο την ζωή πλήρης ημερών.

Αφήνοντας ένα πολύ πλούσιο έργο, ως παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον, έφυγε το βράδυ του Σαββάτου απο την ζωή ο Χανιώτης πολιτικός μηχανικός Παύλος Παυλάκης.

Αθόρυβος και δημιουργικός, ο Παύλος Παυλάκης είχε τεράστια συμβολή στον σχεδιαμσό, μελέτη και υλοποίηση έργων σε ολόκληρη την Κρήτη, αλλά ειδικά στα Χανιά, τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε πριν απο 91 χρόνια και μόχθησε για να τον δει να μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο Παύλος Παυλάκης ήταν βασικός μελετητής πολλών σημαντικών έργων (κυρίως υδραυλικών) και πολλά έργα στην Κρήτη φέρουν την “σφραγίδα” του.

Παρών σε όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο των μηχανικών, ο εκλιπών ήταν απο τους αρχαιότερους μηχανικούς στην Ελλάδα με αριθμό μητρώου 6066 και μάλιστα ήταν παρών και στις πρόσφατες εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το επιστημονικό έργο του Παύλου Παυλάκη είναι μεγάλο. Είχε πολλές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, εισηγήσεις σε συνέδρια και ημερίδες.

Για την προσφορά του είχε τιμηθεί τον Απρίλιο του 2014 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, από τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Κυριακή, στις 16:00 στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στα Χανιά.

Δήλωση του Δημάρχου Χανίων Τ. Βάμβουκα 

Τα Χανιά έχασαν ένα ξεχωριστό άνθρωπο, ένα σπουδαίο επιστήμονα, ένα ευπατρίδη με όλη τη σημασία της λέξης.

Η στενή οικογενειακή μας σχέση μου έδωσε την ευκαιρία να εκτιμήσω τον άνθρωπο, τον φίλο, τον πολύτιμο σύμβουλο, που βρισκόταν πάντα πολύ πιο μπροστά από την εποχή του.

Ο τόπος μας οφείλει πολλά στον επιστήμονα πολιτικό μηχανικό Παύλο Παυλάκη που γενναιόδωρα προσέφερε ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία τις γνώσεις και το επιστημονικό του έργο, που αποτέλεσε και αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη αλλά και καθολική καταξίωση για τον ίδιο.

Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη στην προσφιλή οικογένεια του εκλιπόντος

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Δήμου Κισσάμου

Ο Δήμος Κισσάμου και ο Δήμαρχος Θεόδωρος Σταθάκης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για το θάνατο του διακεκριμένου Χανιώτη Πολιτικού Μηχανικού Παύλου Παυλάκη. Επρόκειτο για τον παλαιότερο πολιτικό μηχανικό στην Ελλάδα, με πλούσιο έργο, ενώ διακρινόταν για τον ευγενή χαρακτήρα του και τη δημιουργικότητά του.

Εκτός των άλλων, ο Παύλος Παυλάκης υπήρξε καθοριστικός συμπαραστάτης του Δήμου Κισσάμου και “στυλοβάτης” της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας. Ήταν μάλιστα, εκείνος που υλοποίησε τη μελέτη για το έργο του Βιολογικού καθαρισμού στον κόλπο της Κισάμου.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Παυλάκη και ελπίζουμε η σπουδαία επαγγελματική και κοινωνική πορεία του να αποτελέσει παράδειγμα για τις επόμενες γενιές επιστημόνων.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη

«Η είδηση του θανάτου του πολλάκις διακεκριμένου Χανιώτη μηχανικού Παύλου Παυλάκη, εκ των παλαιοτέρων πολιτικών μηχανικών στην Ελλάδα, γέμισε με τεράστια θλίψη τόσο την τοπική κοινωνία των Χανίων όσο και την επιστημονική και αυτοδιοικητική κοινότητα του τόπου μας.

Άνθρωπος με όραμα, γνώσεις και πλούσιο επιστημονικό έργο, ο Παύλος Παυλάκης προσέφερε πολλά στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, μέσα από τον σχεδιασμό, μελέτη και υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων που άλλαξαν εν πολλοίς την εικόνα του Ν. Χανίων, αρκετά εκ των οποίων αφορούν και την περιοχή του Δήμου Πλατανιά.

Η ποιότητα του χαρακτήρα του, το ήθος του, το δημιουργικό και ανήσυχο πνεύμα του και η διάθεση συνεργασίας και προσφοράς στον τόπο μας, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην μνήμη μας, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για τους νέους επιστήμονες του κλάδου του.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook