Το μεγάλο δέντρο είχα «τσακιστεί» από τον χιονιά του Ιανουαρίου σκορπώντας θλίψη σε όλους όσοι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο όμορφο χωριό

Μετά από προσεκτικό κόψιμο  των σπασμένων κλαδιών και παρά του ότι από το πολύχρονο δέντρο στην εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους στο Παλαιλώνι Αποκορώνου, δεν έμεινε παρα ο κορμός, φαίνεται  ο γεροπρίνος έχει όρεξη για ζωή.

Το δέντρο είχε «τσακίσει» στα δύο μετά από  τις σφοδρές χιονοπτώσεις  της Κυριακής  8 Ιανουαρίου.

Το θέμα είχε δημοσιοποιήσει ο δικηγόρος Αντρέας Βροντάκης γράφοντας στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Αυτός είναι ο γέρο πρίνος στη κεντρική πλατεία του χωριού και την αυλή της εκκλησίας του Αγ. Χαραλάμπους στο Παλαιλώνι. Δυστυχώς ο βαρύς χιονιάς και τα πολλά χρόνια του επέδρασαν σε βάρος του πρίνου. Ο γέρο πρίνος έπεσε …ο γέρο πρίνος πάει…. Ολοι που μεγαλώσαμε στο Παλαιλώνι έχομε νωπές τις μνήμες μας από τα παιγνίδια μας, τα γέλια και τα κλάματα, κάτω από το παχύ σκιανιό του, οι γέροι με τα πειράγματα και τα μαλώματα τους ..και οι γυναίκες με τσι καφέδες και τα πλεκτά τους.»

Ευτυχώς, τώρα τρεις μήνες μετά ο κ.Βροντάκης επανήλθε με νέες φωτο γράφοντας

«Σημερινή φωτογραφία του γέρο πρίνου στον Αγιο Χαράλαμπο στο Παλαιλώνι, μετά την πτώση του το Γενάρη 2017 από την κακοκαιρία. Τώρα έχει αρχίσει να βλαστάνει …φαίνεται ορεξάτος για επιβίωση….»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook