Τουλάχιστον 21 αντάρτες σκοτώθηκαν στο βορειοδυτικό Πακιστάν από επίθση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος εξαπέλυσε δύο πυραύλους, καταστρέφοντας ένα όχημα και ένα κτίριο κοντά στην πόλη Μιρανσάχ, στην περιοχή του Βορείου Ουαζιριστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται και ξένοι. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία τα θύματα ανήκαν στο δίκτυο Χακάνι, για το οποίο οι αμερικανικες υπηρεσίες έχουν στοιχεία ότι βρίσκεται πίσω από επιθέσεις εναντίον αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Το δίκτυο Χακάνι έχει πάρει το όνομά του από τον Τζαλαλουντίν Χακάνι, έναν ιστορικό ηγέτη των Μουτζαχεντίν στον αγώνα κατά της σοβιετικής εισβολής στη δεκαετία του 1980, ο οποίος συμμάχησε στη συνέχεια με το καθεστώς των Ταλιμπάν. Όταν έπεσαν οι Ταλιμπάν, στο τέλος του 2001, πήρε τα όπλα εναντίον της φιλοαμερικανικής κυβέρνησης της Καμπούλ και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Η οργάνωσή του, που σήμερα διοικείται από τον γιο του, το Σιρατζουντίν, θεωρείται η πτέρυγα του κινήματος των Ταλιμπάν που βρίσκεται πλησιέστερα στην Αλ Κάιντα. Το δίκτυο Χακάνι είναι ύποπτο ότι οργάνωσε τα τελευταία χρόνια πολλές θεαματικές επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook