Στο πλαίσιο της συμμετοχής  του δήμου Ρεθύμνης στην έκθεση τουρισμού GRECKA PANORAMA και κατόπιν επαφής του Δήμου με την Aegean Airlines στη Βαρσοβία, αποφασίστηκε η επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων και άλλων επαγγελματιών στον τομέα του τουρισμού από την Πολωνία στο Ρέθυμνο. 

Ο σκοπός της επίσκεψής τους είναι να έχουν Β2Β συναντήσεις με τουριστικούς παράγοντες του τόπου μας και να γνωρίσουν από κοντά το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν του Ρεθύμνου και της Κρήτης, ώστε να το  προβάλλουν στοχευμένα στην αγορά της Πολωνίας.

Σημαντικό σημείο της συγκεκριμένης επίσκεψης είναι ότι το ενδιαφέρον των Πολωνών αφορά περισσότερο την χαμηλή τουριστική περίοδο και έχει διοργανωτή και κύριο συνομιλητή την AEGEAN AIRLINES Πολωνίας.
Η επιτροπή Τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου μας θα υποδεχθεί τους καλεσμένους την 

Τρίτη 25 Απριλίου 2017 στο χώρο του ξενοδοχείου ΒΙΟ στις 10.00 όπου οι φορείς - μέλη της επιτροπής και όλοι οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες  τουρισμού θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν σε προσωπική συνάντηση B2B με τους Πολωνούς πράκτορες. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει .Για  συγκεκριμένα ραντεβού θα είναι καλύτερα να δηλωθεί το ενδιαφέρον έγκαιρα στην αρχή της συνάντησης .


Για την  πρώτη ημέρα μετά την άφιξή τους, Δευτέρα 24 Απριλίου, το γραφείο Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης έχει σχεδιάσει προσεκτικά ένα πρόγραμμα ξενάγησης το οποίο θα προβάλλει στους τουριστικούς πράκτορες τα σημεία του τόπου μας που αφορούν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και μπορούν να υποδεχτούν  άμεσα επισκέπτες με οργανωμένα τουριστικά πακέτα στη διάρκεια της μέσης και χαμηλής περιόδου. Η ξενάγηση περιλαμβάνει την πόλη του Ρεθύμνου αλλά και την ενδοχώρα σε φαράγγια, περιπατητικές διαδρομές, μοναστήρια, λαογραφικά και ιστορικά μουσεία, και πάνω απ’ όλα γαστρονομικούς σταθμούς με γευσιγνωστικές εξερευνήσεις στα κρητικά προϊόντα.

Το πρόγραμμα  αυτό εφαρμόζεται, με αποκλίσεις ανά περίπτωση, στις πολυάριθμες αποστολές πρακτόρων και δημοσιογράφων από Ελλάδα και εξωτερικό , που το γραφείο Τουρισμού υποδέχεται κάθε χρόνο. Εμπλουτίζεται δε συνεχώς με νέα στοιχεία που αναβαθμίζουν το τουριστικό μας προϊόν.

Στην συγκεκριμένη αποστολή οι χορηγοί είναι : το ξενοδοχείο ΒΙΟ για τις διαμονές και τις συναντήσεις ,η εταιρεία τουριστικών λεωφορείων UNION, το ξενοδοχείο KAPSALIANA VILLAGE και τα εστιατόρια ΑΣΥΚΙΚΟ και ΑΛΑΝΑ. Στην πόλη θα συνοδευτούν από την αρχαιολόγο του Δήμου κα Ματίνα Αρβανίτη, οι ξεναγήσεις δε στο Μουσείο Ελεύθερνας και στην Ιερά Μονή Αρκαδίου  έχουν σχεδιαστεί με την προσωπική φροντίδα των κ.κ. Σταμπολίδη και πατέρα Ευμένιου .Υπεύθυνος προγράμματος είναι ο κ.Βαγγέλης Αρχοντάκης από το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

Δευτέρα 24 Απριλίου

09.30   Φαράγγι των Μύλων – καλωσόρισμα από την κρητική φύση
11.30-13:00    Ξενάγηση στη  Μονή Αρκαδίου       
13:30   ΚΑΨΑΛΙΑΝΑ , ξενάγηση στο μουσείο ελιάς  και  Γεύμα -  γευσιγνωσία ελαιολάδου με τον σεφ Βασίλη Λεωνίδου

18:00  Ξενάγηση στο  πόλη : ιστορικό κέντρο, Μουσεία,  Φορτέτζα
20.00  Δείπνο – εστιατόριο ΑΣΥΚΙΚΟ                                   

Τρίτη 25 Απριλίου  -BIO hotel 

10:00   Καλωσόρισμα και παρουσίαση του Ρεθύμνου από την κα Πέπη Μπιρλιράκη, πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δ. Ρεθύμνης
10:30   Χαιρετισμός  από τον κ. Μανόλη Τσακαλάκη Πρόεδρο Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης

11:00   Παρουσίαση του "Ρέθυμνο12" από τον κ. Στράτο Μπερέτη, έλος ΗΑΤΤΑ και πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνης

12:00 – 12:30 Διάλειμμα – ελαφρύ γεύμα 

12:30 – 15:00   B2B συναντήσεις διοργανωμένες θεματικά. 
               Τουριστικά πακέτα εναλλακτικού τουρισμού 
               Τουριστικά πακέτα για γαμήλιο τουρισμό 
             Φυσιολατρικός / Ποδηλατικός Τουρισμός  

21:00              Δείπνο στο ιστορικό κέντρο  -εστιατόριο ΑΛΑΝΑ