“Οι καρδιες μας σήμερα, πονάνε…”

Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας ανοιχτά της Λέσβου, όταν αρχικά εντοπίστηκαν οι σοροί πέντε ανθρώπων στη θάλασσα από σουηδικό σκάφος της Frontex.

Η Χανιώτισσα Μάνια Μπικώφ εμφανίζεται συγκλονισμένη με το νέο ναυάγιο,του οποίου ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι 16 άτομα να έχουν χάσει την ζωή τους, μεταξύ των οποίων και ένα παιδάκι.

*Η Χανιώτισσα Μάνια Μπικώφ ήταν αθλήτρια του πόλο και μετά αθλήτρια του τριάθλου. Είναι μητέρα τεσσάρων μικρών παιδιών και το πάθος της είναι να σώζει ζωές.

Η ανάρτηση της στο Facebook:

“Σήμερα το χειρότερο σενάριο επαναληφθηκε κ έχουμε δυστυχώς, ναυάγιο στη Λεσβο. Τις τελευταίες ώρες η ομάδα μας, μαζί με τις υπολοιπες ομάδες που έχουμε μείνει στον Βορρά αντιμετωπίζουμε ξανά τον θάνατο. Μέχρι στιγμής, έχουν περισυλλεγει 2 γυναίκες ζωντανες, η μία έγκυος ενώ έχουν ανασυρθει 7 πτώματα κ οι έρευνες συνεχίζονται. Η γιατρός κ ναυαγοσωστρια της ομάδας μας Courtney Alexis βρίσκεται στο λιμανι της Πέτρας όπου μεταφέρονται τα θύματα κ μας ενημερώνει ότι βάση των λεγομενων των επιζωντων, στην βάρκα που βυθιστηκε στην μέση περίπου της απόστασης από Τουρκία επεβαιναν 25 άτομα. (κ η τουρκική πλευρά περισυλλεγει πτώματα ταυτόχρονα, οι πληροφορίες μας μιλάνε για 8-9 ηδη, άρα έχουμε φτάσει στα 16 θύματα ) 

Για όλους όσους διαβάζετε αυτό το κείμενο κ πιστεύετε πως καλά έπαθαν, θέλω να σας πω, πως ένα μικρό παιδάκι είναι ήδη ανάμεσα στα θύματα, καθώς κ ότι η πλειονότητα των θυμάτων είναι γυναίκες…πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν μια ζωή πριν, μια αξιοπρέπεια κ όνειρα για το μέλλον τους κ το μέλλον των παιδιών τους. 
Τώρα δεν έχουν τίποτε… 

Ο πόλεμος (κάθε πόλεμος) κ η εξοντωση των λαών πρέπει να σταματήσει, ώστε κανείς να μην πρέπει να ξεριζωνεται από την πατρίδα του κ να πνιγεται στο Αιγαίο, στον Εβρο, στη Λιβύη…

Οι καρδιες μας σήμερα, πονάνε…

( οι φώτο είναι του αρχείου της ομάδας μας)”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook