Οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), σε κοινή συνάντηση τους, αποφάσισαν τον συντονισμό της δράσης τους στο άμεσο χρονικό διάστημα ενόψει της εργατικής πρωτομαγιάς και των ετήσιων εκδηλώσεων για την ειρήνη.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν δεν έχουν μόνον επετειακό χαρακτήρα. Ο ήχος από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών και οι κραυγές των θυμάτων φτάνουν μέχρι τις αυλές μας αφού ο πόλεμος γίνεται στη γειτονιά μας, στη Συρία, στη Μεσόγειο, στη Λιβύη…

Χρέος μας είναι να αντιδράσουμε γιατί η Χώρα και το νησί μας είναι ορμητήρια εναντίον των λαών της περιοχής.

Χρέος μας είναι να αντιδράσουμε γιατί στο ξαναμοίρασμα των αγορών και των συνόρων η ελληνική αστική τάξη με πολιτική έκφραση την κάθε φορά κυβέρνηση επιδιώκει το δικό της μερτικό στη μοιρασιά, εμπλέκει τον ελληνικό λαό σε επικίνδυνα παιγνίδια, διακυβεύοντας το μέλλον του και τη ζωή των παιδιών του στην ιμπεριαλιστική τσόχα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη σειρά της επιχαίρει για την αναβάθμιση της Χώρας στο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο με την επέκταση της βάσης στη Σούδα και την παραχώρηση βάσης στην Κάρπαθο.                 

Χρέος μας είναι να αντιδράσουμε γιατί η αδιαφορία και η απάθεια, ειδικά τούτες τις μέρες, είναι συνενοχή.

Καλούμε το λαό της Κρήτης να αντισταθεί στην εμπλοκή της Ελλάδας στους Ιμπεριαλιστικούς πολέμους συμμετέχοντας στις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ και των  ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων που θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Κρήτης με κεντρικό σύνθημα: ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ – ΠΟΛΕΜΟΥΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ .

Καλούμε το λαό της Κρήτης στις εκδηλώσεις των Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης:

στην κεντρική εκδήλωση  στις 27 Μάη στα Χανιά

και στις την Κυριακή 28 Μάη 2017 στην Παγκρήτια Κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας

Καλούμε το λαό της Κρήτης να αγωνιστούμε για

Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία στη χώρα μας.

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο θάλασσα και τα Βαλκάνια.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ".