Η δωρεά των 7 εκ.ευρώ που είχε σκοπό να κάνει στην Κρήτη με σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς Κρητικούς φοιτητές

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι στο σπίτι ενός Κρητικού γιατρού που απεβίωσε στα Τρίκαλα στις 7 Απριλίου, βρέθηκε χρηματοκιβώτιο με 1.7 εκατομμύρια ευρώ τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενώ από βδομάδα αναμένεται η αποσφράγιση και του σπιτιού ώστε να γίνει η καταμέτρηση και των περιουσιακών στοιχείων που διατηρούσε εκεί.

Ο ίδιος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές του δήμου Τρικκαίων αλλά δωρεά επιχείρησε να κάνει και στο Ρέθυμνο το 2010.

Φωτό από την κηδεία

Οι γνωστές δωραιές του στα Τρίκαλα

Ο Ιωάννης Παντελιδάκης, ήταν χειρούργος και ιδιοκτήτης μιας μεγάλης ιδιωτικής κλινικής στα Τρίκαλα και από τους μεγαλύτερους δωρητές της πόλης.

Το 2009 έκανε δωρεά το ποσό των 5.5 εκ.ευρώ για την ανέγερση μιας πρότυπης σχολικής μονάδας κι ενός συνεδριακού κέντρου.

Την ίδια χρονιά έκανε δωρεά, παρουσία του τότε προέδρου της Βουλής κ.Πετσάλνικου, έαν ανδριάντα του Εθνάρχη Ελ.Βενιζέλου ύψους 2.5 μέτρα ύψος που επωμίστηκε εξ’ ολοκλήρου ο ίδιος.

Η συλλυπητήρια επιστολή του δήμου Τρικάλων που αναφέρει τις δωρέες του

“Ο Ιωάννης Παντελιδάκης παρ’ ότι μη τρικαλινός στην καταγωγή, απετέλεσε έναν εξέχοντα δημότη Τρικκαίων, έναν συμπολίτη με μέγιστη προσφορά. Η δωρεά του στον Δήμο μέσω της οποίας αποκτήθηκε οίκημα στο Βαρούσι, που άμεσα αξιοποιείται – όπως ο Δήμος έχει υποχρέωση – για τους τρικαλινούς και τους επισκέπτες, σε συνδυασμό με την, ιδίοις δαπάναις, ανέγερση του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου, αποτελούν μικρά μόνο δείγματα της πολύχρονης προσφοράς του στην κοινωνική μας ζωή.  Αλλά και η ιατρική του ιδιότητα, που την προσέφερε αφειδώς προς ίαση των τρικαλινών ή πολιτών από άλλους νομούς, συνηγορεί στον χαρακτηρισμό του ως ενός ευπατρίδη των Τρικάλων.

Συλλυπούμαστε βαθύτατα τους οικείους του, εκφράζοντας τη θλίψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων και διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων, όσοι ευεργετήθηκαν από τον Κρητικό με την Τρικαλινή καρδιά”

Σύμφωνα με το deredakis.blogspot.gr, το 2010 ο Παντελιδάκης επισκέφτηκε το Ρέθυμνο προκειμένου να κάνει μια πολύ μεγάλη δωρεά που έφτανε τα 7 εκ.ευρώ!

Δημοσίευμα του 2010

“Πολλά έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα για κάποιον γιατρό από τα Τρίκαλα που πρόσφερε ένα σημαντικό ποσό στο Δήμο Ρεθύμνου για την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ στην Πλατεία των 4ων Μαρτύρων. Είναι ώρα, πιστεύω, να δούμε τι πραγματικά έχει γίνει σε αυτή την υπόθεση.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο κ. Παντελιδάκης επισκέφθηκε το Ρέθυμνο, μαζί με τη γραμματέα του, με σκοπό να κάνει μια μεγάλη δωρεά στην πόλη μας. Συναντήθηκε με το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χαμογιωργάκη και του ανακοίνωσε την πρόθεσή του. Ο κ. Χαμογιωργάκης, έκλεισε ραντεβού με τον κ. Δήμαρχο, παρόντος του κ. Νίνου. Εκεί, στο γραφείο του Δημάρχου, ο κ. Παντελιδάκης ανέπτυξε το σκεπτικό του. Είπε ότι διαθέτει 7 εκ. ευρώ για να τη λειτουργία ενός ιδρύματος, στη μνήμη του πατέρα του, που θα ονομάζεται «Παντελιδάκειο ίδρυμα». Σκοπός του ιδρύματος θα είναι να χορηγεί υποτροφίες σε φτωχούς φοιτητές του Ρεθύμνου για τις σπουδές τους. Ο κ. Παντελιδάκης πρότεινε στον κ. Δήμαρχο να κατασκευάσει εξ’ ολοκλήρου το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία των 4ων Μαρτύρων. Το 80% των καθαρών κερδών θα πηγαίνουν στις υποτροφίες και το 20% στο ταμείο του Δήμου. Όσον αφορά στην ανωδομή, θα προτιμούσε να γίνει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο, χωρίς όμως να επιμείνει σε αυτό, αφήνοντας στο Δήμο την πλήρη εκμετάλλευσή της.

Οκ. Δήμαρχος του είπε ότι δεν μπορεί να του δώσει το έργο αφού το κόστος του είναι μεγάλο και τα 7 εκ. ευρώ δεν επαρκούν. Ο κ. Παντελιδάκης του είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα και θα αναλάβει ο ίδιος το κόστος, ανεξαρτήτως ποσού. Ο κ. Δήμαρχος του αντιπρότεινε άλλο έργο, αλλά ο κ. Παντελιδάκης είπε ότι ήθελε να είναι σε κεντρικό σημείο.

Έτσι, τελείωσε η συνάντηση και ο κ. Δήμαρχος δώρισε στον υποψήφιο δωρητή των 7 εκ. ευρώ, μια σειρά από χάρτες του Ρεθύμνου, κι ο γιατρός αναχώρησε για τα Τρίκαλα.

Έτσι έχει ως τώρα αυτή η υπόθεση. Τα ερωτήματα για τη στάση του πρώτου Δημότη της πόλης πολλά και οι εξηγήσεις που απαιτούνται περισσότερες…”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook