Το Σάββατο 29 Απριλίου πραγματοποιείται στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, στις 7μ.μ., το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ 2017

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τ.Ο. Χανίων ΚΝΕ:

«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος….δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο»

Η Τ.Ο Χανίων της ΚΝΕ καλεί τους μαθητές του Νομού να συμμετάσχουν μαζικά στα μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο μεγάλο ραντεβού των μαθητών που προβληματίζονται, ονειρεύονται, τραγουδούν και δεν δέχονται την αδικία. Των μαθητών που από την αρχή της χρονιάς δεν έμειναν θεατές σε όσα ετοιμάζουν για μας, χωρίς εμάς, αλλά οργάνωσαν τον αγώνα τους για το σχολείο, τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει….

Καλούμε όλους τους μαθητές που από την αρχή της χρονιάς απέδειξαν πως δεν μας ταιριάζει η απάθεια και η υποταγή, πως είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τα όνειρα και τις ανάγκες μας.

Γιατί το σημερινό σύστημα είναι άδικο για τους πολλούς,παράδεισος για τους λίγους!

Νόμος του είναι τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών που πλουτίζουν από τον ιδρώτα και την δουλειά των εργαζομένων,που δεν διστάζουν για τα συμφέροντα και τα κέρδη τους να ξεκληρίσουν ολόκληρους λαούς.

Για τα συμφέροντα και τους τσακωμούς των εκμεταλλευτών γίνονται και οι πόλεμοι που δημιουργούν στρατιές προσφύγων και πνίγονται αθώα παιδιά.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του παραχωρεί γη και νερό στο ΝΑΤΟ.Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στην Συρία από στρατιωτική δύναμη που ξεκίνησε από το νησί μας.
Την ίδια στιγμή που μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις των γονιών μας,η χρηματοδότηση της παιδείας,δαπανόννται τεράστια ποσά για τις ΝΑΤΟικές δαπάνες.

Τα σάπια ιδανικά και οι αξίες αυτού του συστήματος δεν μας ταιριάζουν. Παλεύουμε για να γίνει κανόνας «ο ένας για όλους και όλοι για έναν»

Το πραγματικό «δίκαιο», «νέο» και «ελπιδοφόρο» βρίσκεται στον συλλογικό οργανωμένο αγώνα για μα κοινωνία όπου ο λαός θα κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει,μια κοινωνία που θα έχει καταργήσει τις αιτίες που γεννούν κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά και φασισμό. Σε αυτήν την κοινωνία μπορεί να φτιαχτεί ένα σχολείο που θα είναι δωρεάν για όλους, που θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση χωρίς να διαχωρίζει τους μαθητές, που θα μας δίνει το απαραίτητο υπόβαθρο για να μπορούμε να προσεγγίζουμε τον πλούτο της γνώσης που έχει κατακτήσει η ανθρωπότητα.

Η Τομεακή Οργάνωση Χανίων της ΚΝΕ καλεί την νεολαία και τους μαθητές του νησιού να πάρουν μέρος στα μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στα Χανιά. Να συμμετέχουν στις δραστηριότητες και στην μεγάλη συναυλία ενάντια στους πολέμους των εκμεταλλευτών.Να στείλουμε για ακόμα μια φορά ότι η νέα γενιά έχει ιδανικά και δεν θα μείνουμε θεατές στο αιματοκύλισμα λαών με ορμητήριο την Κρήτη.

Τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ χτίζονται από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ με το μεράκι και την δίψα τους για συζήτηση, πολιτιστική δημιουργία, συλλογικότητα, άθληση και διασκέδαση μακριά από σπόνσορες και χορηγούς.

Χανιά Σάββατο 29 Απριλίου,Παρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λάών,στις 7μμ

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση συλλογικών ερευνητικών εργασιών για τον 4ο Πανελλαδικό διαγωνισμό της ΚΝΕ

  • Παιχνίδι «Άκου τι είπαν» για μαθητές Λυκείου με θέμα «Αυτός ο κόσμος είναι δίκαιος;»

  • Επιτραπέζιο παιχνίδι-δραστηριότητα για μαθητές γυμνασίου με θέμα τον «Πόλεμο».

  • Μεγάλη συναυλία ενάντια στου πολέμους των εκμεταλλευτών με μαθητικά συγκροτήματα: Break dance από τους ZNC, Μπελάδες, PMS, Footers, CORETHEBAND.

Στο χώρο θα λειτουργούν βιβλιοπωλείο και ταβέρνα!Η είσοδος θα είναι ελεύθερη"