Ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο 54χρονος κρεοπώλης, αλλά και μικρότερος αδερφός του θα καθίσουν αύριο  στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Πέντε περίπου χρόνια πέρασαν από το βράδυ της 24ης Ιουνίου του 2012, οπότε και ο Προφήτης Ηλίας, βάφτηκε με το αίμα του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και του 64χρονου Μανόλη Σταυρουλάκη.

Οι μνήμες από το φονικό αναμένεται να ξαναζωντανέψουν στις δικαστικές αίθουσες αύριο Τετάρτη 26 Απριλίου, οπότε αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο 54χρονος κρεοπώλης, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για το διπλό φονικό, αλλά και μικρότερος αδερφός του, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται το ίδιο βράδυ να προσπάθησε να σκοτώσει τον πατέρα τού Πρίαμου Ξυδάκη.

Να υπενθυμίσουμε, τον Ιανουάριο του 2014, πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, ο 54χρονος κρεοπώλης, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη συν 8 έτη για την ανθρωποκτονία των δύο συγχωριανών του, ενώ ο αδερφός του καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του πατέρα του θύματος, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο της Νεάπολης, αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Επίσης, εκκρεμεί και η εκδίκαση του ανήλικου, τότε γιου του κρεοπώλη, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της άμεσης συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Ο σήμερα 22χρονος κατηγορούμενος, αναμένεται να καθίσει εδώλιο του τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων, στις 6 Οκτωβρίου του 2017.. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook