Φοβούμενοι για την ασφάλεια των παικτών και των οπαδών λόγω των μεγάλων αναταραχών στο Λονδίνο, αξιωματούχοι στο ποδόσφαιρο ακύρωσαν την Τρίτη δύο διεθνείς ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ ενδέχεται ακόμη και να ματαιωθεί το άνοιγμα της βρετανικής Premier League που έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.  Έντονες, επίσης, είναι οι αμφιβολίες και η ανησυχία για το πόσο ικανή είναι η πόλη του Λονδίνου στη διεξαγωγή υψηλού προφίλ διοργανώσεων, όπως είναι οι αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες το καλοκαίρι του 2012.
 
Οι αποφάσεις αυτές προκλήθηκαν από την εκτεταμένη βία στην πόλη, με τους αντιεξουσιαστές να λεηλατούν και βάζουν φωτιά σε αυτοκίνητα, κτίρια και καταστήματα, ενώ το «κίνημα» αυτό εξαπλώθηκε σε γειτονιές κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο στο ανατολικό Λονδίνο, το χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου και διάφορες άλλες τοποθεσίες που θα αποτελέσουν τον πυρήνα των Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο.
 
Η χρονική στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη από την παρούσα, επισημαίνει το protothema.gr, καθώς, αυτή την εβδομάδα, στελέχη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και αξιωματούχοι από περίπου 200 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές κατέφθασαν στο Λονδίνο για συζητήσεις σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την ίδια στιγμή, αρκετές είναι οι δοκιμαστικές διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των μπιτς βόλεϊ, μπάντμιντον και ποδηλασίας, που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν.
 
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια πολύ άσχημη στιγμή, μια ανησυχητική στιγμή, για την διοργανωτές των Αγώνων στο Λονδίνο», δήλωσε ο Tony Travers, καθηγητής στο London School of Economics, ο οποίος έχει μελετήσει τις επιπτώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων στην πόλη.
 
«Υπάρχει πρόγραμμα για την προστασία του Λονδίνου από τρομοκρατικές ενέργειες κατά τη διάρκεια των Αγώνων, όμως από αυτά που ενδεχομένως σκέφτηκαν ότι μπορεί να συμβούν δε νομίζω να συμπεριλάμβαναν τις αστικές εξεγέρσεις στον κατάλογο των αναμενόμενων παραγόντων υψηλού κινδύνου. Αν αυτό συνέβαινε θα ήμουν κατάπληκτος», καταλήγει.
 
Και ενώ περίπου 16.000 αστυνομικοί προσπαθούν να ελέγξουν την εξέγερση, οι διοργανωτές προσπαθούν να καθησυχάσουν τους επισκέπτες τους από την από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι το χάος που επικρατεί είναι απλώς μια κοινωνική εκτροπή και τίποτε άλλο.
 
«Δεσμευτήκαμε ότι θα διοργανώσουμε αξιόπιστους και ασφαλείς Αγώνες και θα το κάνουμε», δήλωσε υπουργός των Ολυμπιακών Αγώνων, Hugh Robertson και πρόσθεσε: «όλα τα στοιχεία δείχνουν πως αυτή η αναταραχή είναι εγκληματικότητα χαμηλού επιπέδου, καθοδηγούμενη από μηνύματα μέσω των κοινωνικών δικτύων και όχι κάποιο νέο είδος απειλής της κοινωνικής ασφάλειας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook