Τελευταία ενημέρωση: 13:50

Στις 26 Σεπτεμβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας των Πρίαμου Ξυδάκη και Μανόλη Σταυρουλάκη τον Ιούνιο του 2012 στον Προφήτη Ηλία. 

Αναβολή πήρε η εκδίκαση, σε δέυτερο βαθμό, της υπόθεσης δολοφονίας των Πρίαμου Ξυδάκη και Μανόλη Σταυρουλάκη τον Ιούνιο του 2012 στον Προφήτη Ηλία, αφού ο σικηγόρος της οικογένειας Σταυρουλάκη δεν μπορούσε να παρευρεθεί στη δίκη.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 26 Σεπτεμβρίου θα καθίσει ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο 54χρονος κρεοπώλης, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για το διπλό φονικό, αλλά και μικρότερος αδερφός του, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται το ίδιο βράδυ να προσπάθησε να σκοτώσει τον πατέρα τού Πρίαμου Ξυδάκη.

Συγγενείς των κατηγορουμένων βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου.

Να υπενθυμίσουμε, τον Ιανουάριο του 2014, πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, ο 54χρονος κρεοπώλης, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη συν 8 έτη για την ανθρωποκτονία των δύο συγχωριανών του, ενώ ο αδερφός του καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του πατέρα του θύματος, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο της Νεάπολης, αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Επίσης, εκκρεμεί και η εκδίκαση του ανήλικου, τότε γιου του κρεοπώλη, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της άμεσης συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Ο σήμερα 22χρονος κατηγορούμενος, αναμένεται να καθίσει εδώλιο του τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων, στις 6 Οκτωβρίου του 2017.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook