Ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία κατ\’εξακολούθηση ασκήθηκε στην 65χρονη παιδίατρο του ΙΚΑ Ηρακλείου, που το πρωί της Τρίτης συνελήφθη από αρμόδιους ελεγκτές του ΙΚΑ, γιατί ζήτησε και πήρε \”φακελάκι\” 30 ευρώ για να εμβολιάσει ένα κοριτσάκι 2 μόλις ετών.

Η παιδίατρος επρόκειτο να οδηγηθεί το μεσημέρι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για να δικαστεί στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για το πρωί της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι η παιδίατρος πιάστηκε στα πράσα ύστερα από συνεννόηση της οικογένειας του μικρού κοριτσιού με τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, η μητέρα του παιδιού προσποιήθηκε ότι ενδίδει στους εκβιασμούς της παιδιάτρου που ζητούσε χρήματα για να εμβολιάσει το παιδί, χωρίς να τεθεί σε καθεστώς αναμονής, και την πλήρωσε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Η εδώ και 35 χρόνια παιδίατρος, συνελήφθη από κλιμάκιο της Υπηρεσίας του ΙΚΑ που είχε φτάσει από την Αθήνα ειδικά για την υπόθεση, αμέσως αφού είχε εισπράξει τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Οι γονείς δικαιώθηκαν εν μέρει με την αποκάλυψη της υπόθεσης ενώ σήμερα έχει έρθει η ώρα της Δικαιοσύνης για την 65χρονη παιδίατρο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook