Ο 39χρονος φορώντας τζακετ με το σήμα της ΔΕΗ και χρησιμοποιώντας ράβδους χειρισμού τάσης ηλεκτροδότησης, έκοβε το ρεύμα και έκανε τις κλοπές ..ανενόχλητος!

Τον "εγκέφαλο" των κλοπών χαλκού από δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ συνέλαβαν χθες στη Χερσόνησο αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.

Πρόκειται για έναν 39χρονο, ο οποίος μαζί με 48χρονο συνεργό του διέπραξαν συνολικά 13 κλοπές αφαιρώντας 500 κιλά χαλκό, 17 μετασχηματιστές και περισσότερα από 100 μέτρα καλώδιο η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Μάλιστα οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο αυτοκίνητο και το σπίτι του "εγκεφάλου" των κλοπών κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και 3 ράβδοι χειρισμού τάσης ηλεκτροδότησης τις οποίες  ο 39χρονος, που φέρεται να είχε ...εξειδικευμένες γνώσεις χρησιμοποιούσε για να κάνει τη δουλειά του ανενόχλητος, αφού για παν ενδεχόμενο φρόντιζε να φορά πάντα και τζάκετ με το σήμα της ΔΕΗ.

Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Επιπλέον, ο 39χρονος συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Από τη εμπεριστατωμένη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 39χρονος με τον 48χρονο, κατά το χρονικό διάστημα από την 21.12.2016 έως και την 19.04.2017  είχαν διαπράξει συνολικά δεκατρείς (13) κλοπές σε εγκαταστάσεις και δίκτυα (υποσταθμούς, κολώνες της ΔΕΗ, πίνακας γεώτρησης, αντλιοστάσιο,) και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του ΔΕΔΔΗΕ, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε αφαίρεσαν, 500 κιλά χαλκό (από μετασχηματιστές και καλώδια), 17 μετασχηματιστές , περισσότερα από 100 μέτρα καλώδιο και 3 ράβδους (κοντάρια) χειρισμού τάσης ηλεκτροδότησης, προξενώντας παράλληλα φθορές.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων καθώς και η συνολική ζημιά που προκλήθηκε στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας χθες (25.04.2017), σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία και σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του 39χρονου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

3 ράβδοι χειρισμού τάσης ηλεκτροδότησης,
τζάκετ με το διακριτικό σήμα της «ΔΕΗ» ,
σύνδεσμοι μετασχηματιστών του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ,
διάφορες βίδες,

Τα συγκεκριμένα ανευρεθέντα αντικείμενα, αφού κατασχέθηκαν,  αναγνωρίστηκαν και στη συνέχεια αποδόθηκαν στον υπεύθυνο δικτύου διανομής του ΔΕΔΔΗΕ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook