Ένα μασούρι δυναμίτιδα 100gr πέταξαν άγνωστοι σήμερα στις 8:05 το πρωί στην πρόσοψη της Εθνικής Τράπεζας, στη Σούδα Χανίων, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στην εξωτερική όψη του υποκαταστήματος.

Την στιγμή της έκρηξης, στην Τράπεζα βρισκόταν οι υπάλληλοι και κάποιοι συναλλασόμενοι, που ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός. Όπως δήλωσαν στο Flashnews.gr \”κάτι ανάλογο δεν έχει ξανά συμβεί στην περιοχή. Κάποιοι, είπαν ότι ήταν δυο άτομα, τα οποία επέβαιναν σε μια μοτοσυκλέτα, πέταξαν τον εκρηκτικό μηχανισμό και εξαφανίστηκαν. Πιθανότατα, ήθελαν να κάνουν ληστεία, όταν όμως είδαν ότι το τζάμι δεν έσπασε, τράπηκαν σε φυγή. Τα αστυνομικά μέτρα, θα πρέπει να ενταθούν, γιατί έχουμε αρχίσει να ανησυχούμε πολύ.\”

Εαν τα τζάμια δεν ήταν αλεξισφαιρα το ωστικό κύμα είναι βέβαιο πως θα υπήρχαν θύματα μεταξύ των πελατών και των υπαλλήλων.

Η έκρηξη ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη της Σούδας και μάλιστα στους παλαιότερους, ξύπνησαν οι μνήμες του \”Πανορμίτη.\”

Η Τράπεζα, μετά το περιστατικό για αρκετή ώρα, παρέμεινε κλειστή, ενώ οι συναλλαγές, πραγματοποιείτο μόνο από τα ειδικά μηχανήματα ανάληψης.

Προανάκριση για το περιστατικό, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τόσο των δραστών, όσο και της μοτοσυγκλέτας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook