Στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, την Πρωτομαγιά θα συμμετάσχει η ΕΛΜΕ Χανίων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

“Τη Δευτέρα, 1 Μάη, συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση και την πορεία, που οργανώνεται από τα συνδικάτα της πόλης στις 10:30 π.μ., στην πλατεία της Αγοράς. 136 χρόνια από την πρώτη πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο, τιμούμε τη μνήμη των εργατών, που με τους αγώνες τους εδώ και πάνω από έναν αιώνα, παλεύουν να καλυτερέψουν τις ζωές όλων μας. Απέναντι στις κρίσεις του συστήματος, τους πολέμους και τις θηριωδίες, η εργατική τάξη όλων των χωρών πάλεψε και παλεύει για ένα καλύτερο κόσμο.

Κατεβαίνουμε, όμως, στο δρόμο όχι μόνο για να τιμήσουμε τις εργατικές παραδόσεις και τους αγώνες της τάξης μας, αλλά και για να μην αφήσουμε να περάσει η νέα επίθεση που φέρνουν τα νέα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, να εναντιωθούμε στον πόλεμο που παίρνει δραματικές διαστάσεις και οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους στο να ακολουθήσουν το δρόμο της προσφυγιάς, να σταματήσουμε την άνοδο του φασισμού σε όλη την Ευρώπη.   

Οι  εκπαιδευτικοί έχουμε δυναμικό αγωνιστικό παρελθόν και άλλωστε είμαστε αυτοί που έχουμε κρατήσει την εκπαίδευση των παιδιών μας σε αξιοπρεπή επίπεδα, παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες των τελευταίων κυβερνήσεων για το αντίθετο. 

Οι τελευταίες δηλώσεις του υπουργού παιδείας για μηδενικούς διορισμούς, δείχνουν τις προθέσεις τους για μια ακόμα φορά. Θα μας βρουν απέναντί τους! Όλοι μας μόνιμοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, έχουμε κάθε λόγο να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στις νέες σχεδιαζόμενες περικοπές και να αποτελέσουμε άξιους συνεχιστές των αγώνων της εργατικής τάξης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, 10:30ΠΜ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook