Τις βασικές γνώσεις και τεχνικές της μελισσοκομίας και των προϊόντων της παρέχει το νέο σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και συμπεριλαμβάνει πρακτική εξάσκηση σε μελισσόκηπο.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι ικανοί να ξεκινήσουν τα δικά τους μελίσσια και ν’ αξιοποιήσουν σωστά όσα διαθέτουν ήδη. Με βάση τις γνώσεις που θ’ αποκομίσουν και τον οδηγό που θα παραλάβουν, θα είναι σε θέση να εξασκήσουν τις μελισσοκομικές πρακτικές και να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα όπου μπορεί να προκύψουν. Τέλος, θα μάθουν βασικές τεχνικές τυποποίησης μελισσοκομικών προϊόντων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μελισσοκόμους και γενικά σε όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο των μελισσών και την τέχνη της μελισσοκομίας.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τους συμμετέχοντες:

Να μην είναι αλλεργικοί.
Να διαθέτουν τον προβλεπόμενο εξοπλισμό (ειδική στολή και γάντια για λόγους ασφάλειας)

Ενότητες σεμιναρίου:

Βασικές αρχές μελισσοκομίας
Βιολογία της μέλισσας- μελισσοκομικός εξοπλισμός
Εγκατάσταση μελισσοκομείου
Εχθροί και ασθένειες των μελισσών
Μελισσοκομικά φυτά – Ανθοφορίες – Μελισοφορίες
Προϊόντα κυψέλης
Τυποποίηση μελισσοκομικών προϊόντων
Μελισσοκομικοί χειρισμοί.
Πρακτική άσκηση σε μελισσόκηπο

Το κόστος του προγράμματος είναι 240 € ανά συμμετοχή

Χρόνος διεξαγωγής : 30 ώρες

Ημέρες διεξαγωγής: Δευτέρα – Τετάρτη 08/05-17/05 από τις 17:00-20:45 και Κυριακή 21/05 & 28/05 πρακτική εξάσκηση σε μελισσόκηπο 10:00-16:00

Εισηγήτρια:

Μαρία Δρούλου, πτυχιούχος εκπαιδευτικός, επαγγελματίας μελισσοκόμος, άριστα εκπαιδευμένη στην Τεχνολογία  Πληροφορικής Εκπαίδευσης. Κατέχει άριστες γνώσεις αλλά και πρακτικές στον τομέα  της μελισσοκομίας  και στην κατασκευή σαπουνιού. Επίσης έχει διδάξει σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και σε πολιτιστικούς συλλόγους.

Πληροφορίες: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Κορωναίου 9, τηλ: 2810-302736 & 302730 φαξ 2810-227189, [email protected] από  09:00 έως 14:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook