Στις θέσεις τους θα βρίσκονται εντός του έτους τα άτομα που θα επιλεγούν μέσω ΑΣΕΠ προκειμένου να στελεχώσουν ως προσωπικό τις φυλακές των Χανίων.

Όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναδάκης, κατά την επίσκεψή του σήμερα στο σωφρονιστικό κατάστημα Χανίων Κρήτη 1, οι διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 634 ατόμων πανελλαδικά βρίσκονται σε εξέλιξη και εκτιμά ότι εντός του 2017, το απαραίτητο προσωπικό θα βρίσκεται στις θέσεις του προκειμενου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν και σε επίπεδο Χανίων.

 

 

Ο κ. Βερναδάκης αναφέρθηκε επιπλέον στη συμφωνία κυβέρνησης - θεσμών η οποία όπως είπε στόχος είναι να έχει ψηφιστεί στη Βουλή μέχρι τις 15 Μαΐου. Επανέλαβε επίσης, τον εκπεφρασμένο στόχο της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση του χρέους με μείωση της ονομαστικής του αξίας ή και κούρεμα.

Όπως είπε: «Αυτό που προσδοκούμε είναι μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους με μείωση και της ονομαστικής του αξίας πιθανώς και κουρέματος. Αλλά κυρίως ξεκινάμε από την πολιτική μιας γενναίας αναδιάρθρωσης. Αυτό είναι πια κοινή θέση και του ΔΝΤ και νομίζω ότι προς τα εκεί θα κινηθεί. Αλλά αυτό πια δεν εξαρτάται από την Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει δώσει το πλαίσιο. Το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους αφορά τη διελκυστίνδα μεταξύ ΔΝΤ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως της Γερμανίας.»

 
 

Ο Υπουργός Επικρατείας συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα αντιεγκληματικής πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη, επισκέφθηκε αρχικά το κατάστημα κράτησης Κρήτη 1, όπου εκεί τον υποδέχτηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, Γιώργος Λιμπινάκης και ο Διευθυντής των φυλακών Γ. Κλαπάκης. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τις αγροτικές φυλακές Αγιάς, ενώ χθες συμμετείχε σε ημερίδα στο Ρέθυμνο για τη συνταγματική αναθεώρηση.