Λάθος καταγραφές στα ρολόγια της ΔΕΗ χρεώνουν παραπάνω κιλοβατώρες, όπως καταγγέλλουν καταναλωτές και εργαζόμενοι της επιχείρησης για εργολάβους που συνεργάζονται με την επιχείρηση.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, χιλιάδες καταναλωτές βλέπουν «φουσκωμένους» τους λογαριασμούς τους. Ενδεικτικά, καταναλωτής που κατήγγειλε πως αναγκάστηκε να πληρώσει 184 ευρώ, έναντι 120 ευρώ που πληρώνει συνήθως κάθε τρίμηνο.

Οι εργαζόμενοι στις τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΗ παραδέχονται πως έχουν γίνει λάθος μετρήσεις και ρίχνουν την ευθύνη σε ιδιώτες που συνεργάζονται από την επιχείρηση. «Η λήψη ενδείξεων από άπειρο προσωπικό έχει σαν αποτέλεσμα την έκδοση λογαριασμών με λανθασμένες ενδείξεις ή συνεχόμενων έναντι λογαριασμών και τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των πολιτών», αναφέρει η Ένωση Τεχνικών της ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της.

Οι καταγγελίες είναι τόσες πολλές που σύμφωνα με εκθέσεις πεπραγμένων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, αφορούν σε λάθη σε υπολογισμούς, σε καταγραφή περισσότερων κιλοβατώρων από αυτές που έχει το ρολόι, στη δυσκολία κατανόησης λογαριασμών, στις συνδέσεις και το νυχτερινό τιμολόγιο. 

Πηγή: newpost.gr