Οι 31 μαθητές από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, το Λύκειο Παγκρητίου Εκπαιδευτηρίου και το Λύκειο Γαζίου είχαν την ευκαιρία να διαμορφώσουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και να εξηγήσουν τον τρόπο  υλοποίησής τους. 

Αφυγραντήρας πόσιμου νερού, γυαλιά με ενσωματωμένο bluetooth και κάμερα, πλατφόρμα πώλησης υλικών σκραπ συνεργειών, εφαρμογή για αυτόματη παραγγελία προϊόντων από Σ/Μ, ηλεκτρονικός τουριστικός οδηγός, πλατφόρμα με προσφορές από καταστήματα, τηλεκοντρολ για απολεσθέντα αντικείμενα, είναι οι επιχειρηματικές ιδέες που κατατέθηκαν από τις επτά ομάδες μαθητών του Ηρακλείου, οι οποίοι μετείχαν στο Εργαστήρι Επιχειρηματικότητας Εφήβων, που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School και τη βοήθεια επιχειρηματικών συμβούλων, οι 31 μαθητές από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, το Λύκειο Παγκρητίου Εκπαιδευτηρίου και το Λύκειο Γαζίου είχαν την ευκαιρία να διαμορφώσουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και να εξηγήσουν τον τρόπο  υλοποίησής τους. 

«Στόχος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου είναι να μυήσει τους νέους στην επιχειρηματικότητα, να προωθήσει τη μεταξύ τους συνεργασία και να συμβάλει στην ανάδειξη επιχειρηματικών ιδεών, που μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης απομένοντας τους επαίνους συμμετοχής στους μαθητές.


«Γνωρίζουμε ότι τα σχολεία μας σφύζουν από ιδέες, δημιουργικότητα, και προσδοκίες» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Φραγκάκης και τόνισε ότι, μέσω του εργαστηρίου,  οι πιθανοί αυριανοί επιχειρηματίες έχουν την ευκαιρία να μάθουν πως λειτουργεί στην πράξη μια επιχείρηση και τι απαιτείται για την επιβίωσή της.

Οι επτά προτάσεις των μαθητών παρουσιάστηκαν στην κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τον κ. Γιώργο Αντωνογιαννάκη, Μέλος ΔΣ  Επιμελητηρίου Ηρακλείου και τον κ. Ευθύμιο Μουντράκη, Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Πολιτισμού & Απασχόλησης, Δήμος Χερσονήσου, οι οποίοι και επέλεξαν τη νικήτρια ομάδα.

Το έπαθλο - ένα δωρεάν σεμινάριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών προσφορά του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - κατέκτησαν οι μαθητές που πρότειναν την κατασκευή αφρυγραντήρα για παραγωγή πόσιμου νερού.