Σε γραπτή δήλωση ο αντιδήμαρχος Χανίων σχολιάζει την ανακοίνωση του Συλλόγου Εστίασης για απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στο παλιό λιμάνι το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται πως ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Εστίασης Ν.Χανίων στην ανακοίνωσή του ζητά να μην σταθμεύουν αυτοκίνητα στην πλατεία Κατεχάκη ι και να απαγορευθεί η κυκλοφορία και στην οδό Χάληδων  στην θερινή περίοδο.

Παράλληλα επισημαίνει πως  «το άνοιγμα τους χειμερινούς μήνες ήταν πραγματικά σωτήριο για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα καταστήματα της περιοχής».

Όμως στην γραπτή του δήλωση ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Βλαχάκης κάνει λόγο για νέα απόφαση «που απαγορεύει την στάση, στάθμευση και κυκλοφορία τροχοφόρων στο σύνολο της χερσαίας λιμενικής ζώνης ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ» κάτι που αποτελεί και την ουσία της διαφωνίας των καταστηματαρχών που ζητούν να μην υπάρχει απαγόρευση τον Χειμώνα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βλαχάκη:

«Είναι οξύμωρο ο Σύλλογος Εστίασης Χανίων να εγκαλεί τον Δήμο Χανίων για την μη εφαρμογή της απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας & στάθμευσης στην πλατεία Κατεχάκη, όταν τα μέλη του είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της παραπάνω απόφασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων  (29/2013) και κατάφεραν την απόρριψη της για τυπικούς λόγους τέλος του 2016 με την 261/2016 αποφαση του ΣτΕ.

Η απόφαση 29/2013 του ΔΛΧΤ αφορούσε την  Μελέτη Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και στην ουσία απαγόρευε την στάση, στάθμευση και κυκλοφορία όλων των τροχοφόρων στην πλατεία Κατεχάκη και στο σύνολο του Ανατολικού Τμήματος της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης του Ενετικού Λιμένα Χανίων.

Κατέπεσε στο ΣτΕ για τυπικούς λόγους,  διότι η απόφαση νομιμότητας δεν είχε σταλεί για ΦΕΚ απο τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπως προβλέπεται απο την νομοθεσία.

Όπως και να έχει χαίρομαι που πλέον ο Σύλλογος Εστίασης Χανίων αντιλαμβάνεται την χρησιμότητα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Ενετικό Λιμάνι και εναρμονίζεται πλέον με την νέα απόφαση που έχει σταλεί για έγκριση στα υπουργεία και στην αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης, από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2017.
Ευελπιστώ εμπρόθεσμα να πάρει όλες τις εγκρίσεις, και να εκδοθεί το ΦΕΚ για να μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα.

Κλείνοντας, παρόλο που πλέον φαίνεται πλεονασμός, να ευχηθώ να μην υπάρχουν εκ νέου διοικητικές και δικαστικές προσφυγές απο τους καταστηματάρχες του Ενετικού Λιμένα Χανίων κατά της νέας απόφασης που απαγορεύει την στάση, στάθμευση και κυκλοφορία τροχοφόρων στο σύνολο της χερσαίας λιμενικής ζώνης ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ,  πλην των ωρών τροφοδοσίας των καταστημάτων, απο τον Φιρκά έως και το Πάρκινγκ της οδού Δευκαλίωνος.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook