Η φετινή παράσταση του ΓΕΛ Σούδας με τίτλο “Περί ζωής και θανάτου..” αποτελείται από δύο θεατρικά έργα: «Ο θάνατός σου, η ζωή μου» του Αλέκου Σακελλάριου και «Χάρολντ και Μώντ» του Κόλιν Χίγγινς. Διαχρονικά θέματα σχετικά με τη ζωή και το θάνατο διατρέχουν και τα δύο έργα αποτελώντας παράλληλα ένα κοινό νοηματικό άξονα που τα συνδέει.

Στο «Ο θάνατός σου, η ζωή μου» ο Λαυρέντης, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών, παλεύει να επιβιώσει αντιμέτωπος με τα χρέη και τον «αθέμιτο» ανταγωνισμό. Μοναδική ευκαιρία για να σωθεί, είναι ο βαθύπλουτος και ετοιμοθάνατος κύριος Κοκκινομίχαλος. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίσσονται όπως επιθυμεί…

Στο «Χάρολντ και Μώντ» ένα απροσάρμοστο αγόρι που προσπαθεί να επικοινωνήσει με τη μητέρα του σκηνοθετώντας τις αυτοκτονίες του, αρχίζει να ζει όταν γνωρίζει τη Μωντ μια αεικίνητη και εκκεντρική ηλικιωμένη. Μια μαύρη κωμωδία για την αγάπη, την ενηλικίωση, τη ζωή και το θάνατο.

Την επιμέλεια της παράστασης είχαν οι καθηγήτριες Ελένη Παϊζη, Γεωργία Αντέλλη και ο απόφοιτος του σχολείου Βασίλης Θεοδωρόπουλος.

Οι μαθητές που παίρνουν μέρος είναι:  Νίκος Φιωτάκης , Θοδωρής Τσιχλάκης, Σοφία Χατζηδάκη, Αμαλία Σκιαδοπούλου, Ζαχαρένια Μαλαδάκη, Βάσω Χατζηδάκη, Γιάννης Φωτάκης, Κωνσταντίνα Μπουρίτη, Ειρήνη Παπαδεράκη, Χρήστος Τσουπάκης, Γιώργος Σηφάκης, Γιώργος Ρουσάκης, Μαρίνα Σασλή, Γιάννης Κουτσοποδιώτης, Φιλιππίνα Φάμα, Δημήτρης Νικολακάκης, Μαριάννα Παπαδάκη, Γκριζέλντα Αράπι, Σοφία Μηνά, Αριστέα Κουριδάκη, Μαρίνα Μαστοράκη.

Την Τετάρτη 3 Μαϊου 2017 στις 21.00  στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων θα παιχτεί η τελευταία παράσταση με ελεύθερη είσοδο.

Η παράσταση γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Δείτε φωτογραφίες είναι από την πρώτη παράσταση στο θέατρο  Δ. Βλησίδης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook