Σύμμαχο έναν αστυνομικό φαίνεται πως είχαν οι ληστές που έκλεψαν τη χρηματαποστολή στη Λευκάδα με λεία 60.000 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος Αστυνομικός Β’ φέρεται να εξόφλησε το δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμεναν οι δράστες, ενώ συνάμα προσπάθησε να πείσει τους υπέυθυνους του εν λόγω ξενοδοχείου να διαγράψουν από τα συστήματα ασφαλείας όσες εγγραφές απεικόνιζαν τους ληστές!

Και σα να μην έφτανε αυτό, ο συγκεκριμένος αξιωματικός παρέλαβε από τη ρεσεψιόν και ένα ρολόι που είχαν ξεχάσει οι φερόμενοι ως ληστές.

Φυσικά, όλα αυτά ήταν αδύνατον να μην τα μάθει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, που έθεσε σε διαθεσιμότητα τον αστυνομικό, ενώ διατάχθηκε σε βάρος του και ΕΔΕ για συνέργεια σε ληστεία.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής:

«Σε διαθεσιμότητα τέθηκε Αστυνόμος Β’ που υπηρετεί στη Λευκάδα

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα Αστυνόμος Β’, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για συνέργεια σε ληστεία.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα, που διενεργείται σχετικά με ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής την 05-08-2011 στο Νυδρί Λευκάδας, προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος Αξιωματικός εξόφλησε το δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου διέμεναν οι δράστες της ληστείας και προσπάθησε να πείσει τους υπευθύνους του ξενοδοχείου να διαγράψουν από το σύστημα οπτικής καταγραφής(κάμερες) τις εγγραφές που τους απεικόνιζαν, ενώ παράλληλα παρέλαβε από τη ρεσεψιόν ένα ρολόι χειρός, που είχαν ξεχάσει.

Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για συνέργεια στη ληστεία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Λευκάδας.»