Έχει ξεμείνει από το κατάλληλο υλικό η ΔΕΔΔΗΕ από το 2016 με αποτέλεσμα Χανιώτες να μην μπορούν να έχουν ρεύμα

Μια κατάσταση που μοιάζει απίστευτη , φαίνεται ότι βιώνουν αρκετοί επιχειρηματίες και επαγγελματίες στα Χανιά, οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν ρεύμα, όχι γιατί δεν έχουν κάνει τις απαιτούμενες διαδικασίες, ούτε γιατί δεν πληρώνουν, αλλά γιατί η ΔΕΔΔΗΕ δεν διαθέτει το κατάλληλο υλικό για να προχωρήσει στις συνδέσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας επιχειρηματία στην Αγία Μαρίνα Χανίων η οποία έστειλε στο Flashnews.gr το παρακάτω μήνυμα:

“Ονομάζομαι …. και μένω στην Αγιά Μαρίνα Χανίων.

Έχω κάνει αίτηση στη ΔΕΔΔΗΕ από τις  21-03-2017 για διαχωρισμό ρολογιού.

Σε επανειλλημένες ερωτήσεις μου για το πότε θα μου συνδέσουν το καινούργιο ρολόι η απάντηση τους είναι ότι δεν ξέρουν γιατί δεν έχουν το ΚΑΛΩΔΙΟ που χρειάζεται.

Τους εξήγησα ότι αφορά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία ανοίγουν σε 10 μέρες και ότι χωρίς ρεύμα δεν μπορώ να ανοίξω και μου απάντησαν ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που περιμένουν από το 2016 και ότι δεν έχουν παραλάβει υλικά εδώ και 4 μήνες.

Πήγα μέχρι και τον διευθυντή της ΔΕΗ και η απάντησή του ήταν η ίδια. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΛΙΚΑ.

Πήγα και στο πολιτικό γραφείο του υπουργού που τυχαίνει να είναι και Χανιώτης και η απάντησή του είναι ότι δεν είναι αρμοδιότητά του και ότι ο πρόεδρος της ΔΕΗ πρέπει να υπογράψει τα κονδύλια.

Λύση και απάντηση κάνεις δεν μπορεί να μου δώσει.Υπάρχουν πάρα πολλά καταστήματα που είναι στη ίδια θέση με μένα και που ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου είναι σε απόγνωση. Δεν μας δίνει κάνεις μια λύση ή απάντηση.

Δεν γίνεται να είναι οι επιχειρήσεις μας να είναι κρατούμενοι της ΔΕΗ.Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τις επιχειρήσεις μας.”

Πανελλαδικό το πρόβλημα – Έκθετοι οι επιχειρηματίες τουρισμού στα Χανιά

Σε επικοινωνία που είχαμε με αρμόδιους για το θέμα, πληροφορηθήκαμε ότι το πρόβλημα δεν είναι τοπικό αλλά πανελλαδικό, καθώς η έλλειψη του υλικού παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα και παρά την ανάγκη προμήθειάς του, τα κεντρικά της Επιχείρησης δεν έχουν δώσει καμία σαφή απάντηση στις κατά τόπους διευθύνσεις της ΔΕΔΔΗΕ, για το πότε θα προμηθευτούν το υλικό.

Εντωμεταξύ, τη… νύφη την πληρώνουν οι καταναλωτές ρεύματος σε όλη τη χώρα. Εξαίρεση δεν αποτελούν τα Χανιά, στα οποία το πρόβλημα είναι χειρότερο λόγω των τουριστικών περιοχών και των επαγγελματιών που σε λίγες ημέρες αναμένεται να ανοίξουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια τους χωρίς να έχουν ρεύμα! 

Είναι δυνατόν την παρακμή της κεντρικής διεύθυνσης της ΔΕΔΔΗΕ που δεν έχει προχωρήσει σε άμεση προμήθεια του απαραίτητου υλικού από το εξωτερικό, να την επομίζονται οι περιφερειακές διευθύνσεις με αποτέλεσμα να μένουν έκθετοι οι καταναλωτές και κυρίως οι επαγγελματίες του τουρισμού που έχουν “κλείσει” τα δωμάτιά τους στους ξένους επισκέπτες και τελικά θα τους αφήσουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook