Η ομάδα “Είμαι ακόμη παιδί” σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη οργάνωσαν ένα βιωματικό εργαστήριο για τα ναρκωτικά.

Στην σχετική ανακοίνωση της ομάδας αναφέρονται τα εξής:

“Τι σημαίνει εξάρτηση; Πότε κάποιος θεωρείται εξαρτημένος; Ποιο είναι το τρίγωνο που αν δημιουργηθεί μπορεί να μας «ρίξει» στα ναρκωτικά; Ποια σημάδια πρέπει να πάρουν σοβαρά γονείς και καθηγητές κι επιμελητές; Πως μπορώ να βοηθήσω μια φίλη μου που βλέπω πως «έμπλεξε»; 

Ουφ! Τόσες πολλές, κι ακόμη περισσότερες οι ερωτήσεις που έθεσαν τα κορίτσια μας τα οποία φιλοξενούνται στο Κέντρο προστασίας παιδιού στον Πόρο κατά τη διάρκεια ενός βιωματικού εργαστηρίου που οργανώσαμε σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη!

Η Μαίρη τα ανέλαβε όλα. Έκανε την πρόταση στη διευθύντρια, μίλησε με τη μονάδα εφήβων του ΚΕΘΕΑ, συντόνισε τα κορίτσια και την Παρασκευή 28 Απριλίου, μια ομάδα πέντε ατόμων, η Μαρίνα, η Ελένη, η Έμμα, η Ελένη κι ο Μάνος, κάθισαν απέναντι από τα κορίτσια, το προσωπικό του Κέντρου και άλλων εθελοντών της ομάδας μας και με υπομονή, σαφήνεια και κυρίως ειλικρίνεια μίλησαν για όλα αυτά που απασχολούν έφηβους και γονείς σε σχέση με τα ναρκωτικά. 

Συγκλονιστικά τα παιδιά της ομάδας του ΚΕΘΕΑ.

Πρώην χρήστες, ‘καθαρά’  τώρα και καιρό, ατενίζουν το μέλλον τους πατώντας γερά στα πόδια τους, σίγουροι πως τα δύσκολα πέρασαν κι αν έρθουν κι άλλα, μπορούν – ναι μπορούν κι αυτά να τα αντιμετωπίσουν! 

Η ειλικρίνεια κι η αμεσότητά τους καθήλωσε το ακροατήριο τους.  Κανείς δεν κατάλαβε πότε πέρασαν 2,5 ώρες! Κι όμως! 

Από αυτό το εργαστήριο, φύγαμε σοφότεροι όλοι  και προβληματισμένοι. Κι ανακουφισμένοι που ακούσαμε πως σύντομα θα επαναληφθεί. Γιατί έμειναν απορίες αναπάντητες. Και γιατί « ἐπανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως»…
Ή μάλλον η ενημέρωση και η πρόληψη σώζουν ζωές ..

(Θερμά ευχαριστήρια στη μονάδα εφήβων του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη για την άμεση ανταπόκριση και τη «γενναιοδωρία» που μας έδειξαν!)

Συνεχίζοντας την Ενημέρωση κ Ευαισθητοποίηση για τον Εθελοντισμό & την Προσφορά μας στον συνάνθρωπο η ομάδα ‘Είμαι Ακόμα Παιδί’ θα χαρίζει χαμόγελα στα παιδιά.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook