Ένα βήμα πριν τον κορεσμό βρίσκεται το ΧΥΤΥ Χανίων στο Ακρωτήρι 

Συνάντηση με την “βαριά” βιομηχανία του τουρισμού, εστίασης και ξενοδόχων, είχε σήμερα η ΔΕΔΙΣΑ Χανίων ,προκειμένου να ενημερωθούν κατάλληλα και να ευαισθητοποίηθούν, σχετικά με τον χώρο υγειονομικής ταφής και τον κορεσμό του κυττάρου.

Πως οι πολίτες και οι επαγγελματίες μπορούν να του “δώσουν ανάσες”, τι συμβαίνει σε αυτό το εργοστάσιο και τι μπορούμε να πετύχουμε.

“Θέλουμε να πετύχουμε την ευαισθητοποίηση του κόσμου, καθώς ανακυκλώνοντας σωστά μπορούμε να έχουμε επέκταση του χώρου υγειονομικής ταφής και έτσι μπορούμε να μειώσουμε το κόστος.” τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ, Γιάννης Κουτράκης.

Όπως ανέφερε ο κ.Κουτράκης, οι Χανιώτες προσέχουν που πετάνε τα σκουπίδια τους ωστόσο, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μεγαλύτερο αν ενημερωθούν περισσότερο και πιο σωστά.

Σχεδόν 100% πληρότητα το ΧΥΤΥ

Για το θέμα του ΧΥΤΥ ο κ.Κουτράκης,τόνισε ότι από εβδομάδα σε εβδομάδα περιμένουν τα “καλά νέα” για την ενδεχόμενη επέκταση του ΧΥΤΥ, αλλά ούτως η άλλως για να δημοπρατηθεί και να κατασκευαστεί ο νέος τόπος υγειονομικής ταφής θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, με την όποια επέκταση να γίνεται καθ’ ύψος, 

Μάλιστα όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος το ήδη υπάρχον ΧΥΤΥ είναι κορεσμένο σχεδόν 100%, “καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες από τους εργαζομένους της ΔΕΔΙΣΑ αλλά σε αυτό πρέπει να συνδράμουν και οι πολίτες, όσο καλύτερα ανακυκλώσουν τόσα λιγότερα υλικά θα φτάσουν στον χώρο υγειονομικής ταφής ενώ θα μειώσουν και το κόστος”

Σε περίπτωση πάντως επέκτασης,θα μπορέσει να λειτουργήσει για περισσότερα από 20 χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook