Συνεπής στο ραντεβού του ο Γυμναστικός Σύλλογος “Ελευθέριος Βενιζέλος” διοργανώνει (και) φέτος την 7η αθλητική συνάντηση στίβου “Χανιά 2017”, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Έλενας Βενιζέλου.

Συνδιοργανωτές των αγώνων που θα γίνουν το Σάββατο 20 Μαΐου στο Εθνικό Στάδιο Χανίων είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και οι Δήμοι Χανίων και Πλατανιά. Η διοργάνωση είναι εγκεκριμένη από τον ΣΕΓΑΣ, τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ υποστηρίζεται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, το ΕΑΚ Χανίων και το Ίδρυμα Μελετών και Ερευνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου και ώρα 13:00 στο ιστορικό καφέ “Κήπος” από τους διοργανωτές θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου.

Η ανακοίνωση του “Ελευθερίου Βενιζέλου” για τους αγώνες:

Ο Γυμναστικός Σύλλογος «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνεπής πάντα στο ραντεβού του για τη διοργάνωση της Αθλητικής Συνάντησης Στίβου «ΧΑΝΙΑ» και εκμεταλλευόμενος τη μακρά και επιτυχημένη πορεία του καθώς και την κληρονομιά που του άφησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, όπου 4 αθλητές του συμμετείχαν με την Εθνική Ομάδα, είναι έτοιμος και φέτος να διοργανώσει την 7η Αθλητική Συνάντηση Στίβου «ΧΑΝΙΑ 2017» η οποία είναι αφιερωμένη στην Έλενα Βενιζέλου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Εθνικό Στάδιο Χανίων στις 20 Μαΐου 2017.

Η Διοργάνωση είναι εγκεκριμένη από το ΣΕΓΑΣ, τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) ενώ υποστηρίζεται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, το ΕΑΚ Χανίων και το Ίδρυμα Μελετών και Ερευνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το επίσημα αγωνίσματα είναι τα ακόλουθα:

Αγωνίσματα Ανδρών: 100μ, 200μ, 400μ, 800μ, 110μ εμπόδια, Άλμα Επί κοντώ, Άλμα εις Μήκος, Άλμα εις Ύψος

Αγωνίσματα Γυναικών: 100μ, 200μ, 400μ, 100μ εμπόδια, Άλμα Επί κοντώ, Άλμα εις Μήκος, Άλμα Τριπλούν, Δισκοβολία

Κάθε μεγάλη αθλητική διοργάνωση χρειάζεται τη στήριξη και των τοπικών φορέων για να πετύχει.

Έτσι και ο Γυμναστικός Σύλλογος «Ελευθέριος Βενιζέλος» με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων και το Δήμο Πλατανιά προετοιμάζονται για να χαρίσουν στην πόλη των Χανίων το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στο Εθνικό Στάδιο Χανίων «Έλενα Βενιζέλου» μία αξέχαστη αθλητική εμπειρία με επίλεκτους Έλληνες και Ξένους αθλητές και αθλήτριες.

Μη χάσετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τις προσπάθειές τους στην 7η Αθλητική Συνάντηση Στίβου «ΧΑΝΙΑ 2017»

Η Διοργάνωση είναι εγκεκριμένη από το ΣΕΓΑΣ, τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) ενώ υποστηρίζεται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, το ΕΑΚ Χανίων και το Ίδρυμα Μελετών και Ερευνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Κάθε μεγάλη διοργάνωση έχει τη δική της Ιστορία οπότε δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί από αυτό τον κανόνα η Αθλητική Συνάντηση Στίβου «ΧΑΝΙΑ».

Το 2011, ο Γυμναστικός Σύλλογος «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξελίσσοντας τη δυναμική αγωνιστική του πορεία διοργανώνει για πρώτη φορά την Αθλητική Συνάντηση Στίβου, αφιερωμένη στην Έλενα Βενιζέλου, δίνοντας το όνομα της πόλης μας «ΧΑΝΙΑ». Η Αθλητική Συνάντηση Στίβου «ΧΑΝΙΑ» αναπτύσσεται εξίσου γοργά και τα τελευταία χρόνια αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά αφού θεωρείται διοργάνωση κριτήριο επιλογής αθλητών και αθλητριών που θα απαρτίζουν τις Εθνικές Ομάδες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, για άλλες επερχόμενες μεγάλες διοργανώσεις όπως τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα για όλες τις κατηγορίες.

Από το 2011-2016 έχουν επιτευχθεί σπουδαίες επιδόσεις ενώ οι χώρες που έχουν συμμετάσχει στην πορεία των χρόνων είναι: Βουλγαρία (BUL), Κένυα (KEN), Κύπρος (CYP), Μεγάλη Βρετανία (GBR), Ρουμανία (ROM), Σερβία (SRB).

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook