Η γιατρός, η οποία το εξέτασε, διαπίστωσε όχι μόνο τα εγκαύματα αλλά και ότι το σκυλί από το πολυήμερο βασανιστήριο 

Στο κτηνιατρείο της Μαρινέλας Αγαπουλάκη μεταφέρθηκε την Τρίτη 2 Μαΐου ο σκύλος που εντοπίστηκε όχι μόνο γεμάτος εγκαύματα αλλά κρεμασμένος σ’ ένα δέντρο σε χωράφι στο χωριό Κουτσουράς Λασιθίου.

Ο Παύλος, o oποίος βρήκε το ζώο σε τραγική κατάσταση όταν πήγε τυχαία στο κτήμα, ρωτώντας τους κατοίκους της περιοχής έμαθε ότι άκουγαν τα κλάματα ενός σκυλιού για τρεις ή τέσσερις ημέρες αλλά κανείς δεν νοιάστηκε να ψάξει γιατί αυτό το πλάσμα φωνάζει έτσι.

Θεώρησαν ότι απλά κάποιος παράτησε στην περιοχή έναν σκύλο και έτσι το βασανιστήριο του ζώου κράτησε για πολλά 24ωρα.


Ο άνδρας, αφού έλυσε το νεαρό αρσενικό σκυλί από το σχοινί που ήταν κρεμασμένο, ζήτησε τηλεφωνικά την βοήθεια του Τάκη Προεστάκη – ο οποίος είναι γνωστός για το φιλοζωικό του έργο στην περιοχή – και εκείνος τον συμβούλεψε να μεταφέρει αμέσως το ζώο στο κτηνιατρείο της κας Αγαπουλάκη. Το σκυλάκι δεν μπορούσε φυσικά να σταθεί στα πόδια του, κυριολεκτικά κατέρρεε.

Η γιατρός, η οποία το εξέτασε, διαπίστωσε όχι μόνο τα εγκαύματα αλλά και ότι το σκυλί από το πολυήμερο βασανιστήριο του έχει πραγματικά κλονιστεί, όπως χαρακτηριστικά εξήγησε στο www.zoosos.gr ο κ. Προεστάκης. Το ζώο κάνει διαρκώς επαναλαμβανόμενους γύρους γύρω από τον εαυτό του και θα χρειαστεί χρόνο για να συνέλθει, αν δεν είναι ήδη πολύ αργά γι’ αυτό.

Στο βίντεο, όπως θα διαπιστώσετε, φαίνονται όχι μόνο τα εμφανή σημάδια της κακοποίησης πάνω στο τόσο εύθραυστο κορμάκι αυτού του μικρόσωμου ζώου. Φαίνεται ότι στην κυριολεξία έχει χάσει το μυαλό του και ο αγώνας του κ. Προεστάκη για να το σώσει θα είναι μεγάλος και δύσκολος.

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους πρόκειται για ακόμα ένα φρικτό έγκλημα σε βάρος ζώου που διαπράττεται στην Κρήτη, ένα γεγονός που ξεφτιλίζει και το νησί και την Ελλάδα – αφού αυτές οι ειδήσεις κάνουν τον γύρω του διαδικτύου και του κόσμου ταχύτατα – και αποδεικνύει τι υφίστανται τα ζώα από τους ανθρώπους, αλλά και τον σκληρό αγώνα, τη μάχη την οποία καθημερινά δίνουν οι λιγοστοί συνειδητοποιημένοι φιλόζωοι αυτού του τόπου.

Πηγή: zoosos.gr