Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό μόνο το αίτημα της ΔΕΥΑΧ για αναστολή της αποξήλωσης  – Σε εκκρεμότητα το αν αποτελεί δημοτική οδό

«Μερική» είναι η ικανοποίηση για την απόφαση του Δικαστηρίου αναφορικά με το θέμα του δρόμου που συνδέει τις παραλίες της Χρυσής Ακτής και των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά.

Αν και στην δίκη είχε κατατεθεί και προσφυγή του Δήμου Χανίων με την υποστήριξη πολλών φορέων με την οποία ζητούσε να χαρακτηρισθεί ο δρόμος ως «δημοτική οδός», τελικά με την απόφαση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, το δικαστήριο δεν απεφάνθη για αυτό το θέμα.

Μιλώντας στο Flashnews.gr για την απόφαση, η πολιτευτής και δικηγόρος του Δήμου Χανίων κα Έλβη Στασσίνου ανέφερε:

Είναι εν μέρει ικανοποιητική διότι δεν προχώρησε στην εξέταση του αν η επίδικη εξέταση αποτελεί δημοτική οδό ή όχι.

Το Δικαστήριο εξέτασε και έκανε καθ’ ολοκληρίαν δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΔΕΥΑΧ η οποία ζητούσε να μην αποξηλωθεί ο δρόμος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

Θεωρώντας ότι το κύριο αίτημα της δίκης ήταν αυτό,  «προσάρμοσε» τα υπόλοιπα δικόγραφα ως ενισχυτικά της αίτησης της ΔΕΥΑΧ.

Έτσι έχουμε μιαν δικαστική απόφαση που κάνει καθ’ ολοκληρίαν δεκτή την  αίτηση της ΔΕΥΑΧ και ορίζει να μην αποξηλωθεί ο δρόμος μέχρι και τον Οκτώβριο του 2017 και δεν εξετάζει το θέμα της χρήσεως του δρόμου σύμφωνα με το δικόγραφο που κατατέθηκε από τον Δήμο Χανίων για το αν ο δρόμος αποτελεί δημοτική οδό ή όχι.

Πρόκειται για σημαντική απόφαση καθώς διαφορετικά θα έπρεπε άμεσα να αποξηλωθεί ο δρόμος, κάτι που θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα εν όψει και της τουριστικής περιόδου.

Σε ότι αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι, καθώς η χρονική περίοδος μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο θα περάσει γρήγορα, η κα Στασσίνου είπε:

«Με την συνάδελφο της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους νομικούς συμβούλους σε συνεννόηση με την δημοτική αρχή θα εξετάσουμε τα επόμενα βήματά μας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook