Την ικανοποίησή του για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο Αμάρι, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αμαρίου, Παντελής Μουρτζανός.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Μουρτζανού:

“Μετά τις ανακοινώσεις,  από την Κυβέρνηση και την  Περιφέρεια Κρήτης, για την εξασφάλιση  χρηματοδότησης 34 εκατομμυρίων  ευρώ, για την κατασκευή και λειτουργία  της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Αμαρίου, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω Δημόσια:

Α)   Τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος με συνεχείς  προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, κατάφερε να φέρει σε πέρας την ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020  

Β)     Τις προηγούμενες, τωρινές Διοικήσεις και εργαζόμενους του ΕΣΔΑΚ και  της Αμάρι ΑΕ ΟΤΑ που σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης,  ξεκίνησαν την προσπάθεια σύνταξης και ολοκλήρωσαν τις απαραίτητες μελέτες για την ένταξη του έργου και πιστεύω σύντομα να κάνουμε το επόμενο βήμα  και να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση της Μονάδας.

Γ)        Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή και όλους τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου για την βοήθεια που προσέφεραν, ο καθένας από την πλευρά του, στο να μπει επιτέλους το νερό στο αυλάκι και να γίνει ένα έργο που αφορά όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.  

Με αφορμή την δρομολόγηση κατασκευής του μεγάλου αυτού έργου που θα αποτελέσει  εγγύηση για την ποιοτική διαλογή, επεξεργασία  και διαχείριση των απορριμμάτων και θα εξασφαλίσει την περιβαλλοντική ηρεμία στην περιοχή, δεν πρέπει να ξεχνάμε, οι κάτοικοι του Αμαρίου, εδώ και δέκα  χρόνια, επιδεικνύοντας υπερβολική ωριμότητα και υπευθυνότητα  ανέλαβαν την  υποχρέωση να δέχονται τα στερεά απόβλητα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.  

Τέλος, ευχόμαστε και προσδοκούμε, τα αναπτυξιακά έργα (Αμαριώτικος δρόμος, φράγμα Πλατύ, Σχολή Ασωμάτων, υβριδικό-υδροηλεκτρικό Ποταμών) που κατά καιρούς γίνονται ανακοινώσεις να πάρουν και αυτά σύντομα το δρόμο τους.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook