Την εμπειρία που βίωσε κατά την πτώση ασανσέρ που συνέβη πρόσφατα σε πολυκατοικία στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στα Χανιά, περιγράφει ο οφθαλμίατρος που βρισκόταν και εκείνος στον ανελκυστήρα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Η ανακοίνωση που μας έστειλε ο οφθαλμίατρος και με την οποία θέλει να μοιραστεί με το κοινό την εμπειρία του είναι η ακόλουθη:

“Αγαπητέ μου αναγνώστη,

Καθηλωμένος στο κρεβάτι, με αφορμή τα δύο περιστατικά πτώσης ασανσέρ που συνέβησαν στην πόλη μας μέσα σ’ ένα μήνα, θα ήθελα να μοιραστώ μερικές σκέψεις μαζί σου. Άλλωστε ως παθών στο τελευταίο συμβάν, μπορώ να σου πω πράγματα που νομίζω ότι σε αφορούν άμεσα. Αναρωτήθηκες πόσες φορές την ημέρα μπαινοβγαίνεις σε ασανσέρ, όταν είσαι στην πόλη; Εγώ πάντως σου δηλώνω ότι δεν πρόκειται να ξαναμπώ. 

Είμαι ένας από τους τρεις που τόλμησαν να μπουν σ’ ένα ασανσέρ τριών ατόμων. Αντί να πάμε στον δεύτερο όροφο, καταλήξαμε, μετά από ελεύθερη πτώση του ασανσέρ, να νοσηλευόμαστε οι δύο από τους τρεις μας, στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου μας. Εγώ με κάταγμα στην σπονδυλική στήλη, ο άλλος με πολύ σοβαρά νευρολογικά συμπτώματα. Και οι δυο καθηλωμένοι στο κρεβάτι αλλά ευτυχώς ζωντανοί!!!

Ειπώθηκε σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι πως φταίει το υπέρβαρο του ασανσέρ. Δηλαδή, με άλλα λόγια, φταίμε εμείς που χωρίς να ζυγιστούμε πρωτύτερα, μπήκαμε μέσα και παραλίγο να σκοτωθούμε! Είμαι σίγουρος ότι η αστυνομία θα διερευνήσει με ειδικούς την κατασκευή του ασανσέρ, αν πληροί τα πρότυπα ασφαλείας, αν γινόταν σωστά και τακτικά η συντήρησή του και όλα τα συναφή και θα καταλήξει στα πορίσματά της. Μέχρι να γίνει αυτό βέβαια, μερικοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο νούμερο ένα υπαίτιος για τον παρ’ ολίγον θάνατό μας είναι το βάρος μας!!!

Σ’ ένα ανάλογο περιστατικό πριν ένα μήνα, τρεις κοπέλες τόλμησαν  να μπουν σ’ ένα ασανσέρ που χωρούσε μέχρι έξι άτομα. Απ’ τον πέμπτο όροφο, μετά από ελεύθερη πτώση του ασανσέρ, σταμάτησαν στον πρώτο. Όλες νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα. Προφανώς εκεί έφταιξε το ελαφρό βάρος των κοριτσιών!!! 

Προσωπικά εκείνο που με σόκαρε περισσότερο δεν ήταν το ίδιο το γεγονός και το τι έπαθα. Με σόκαρε η σκέψη ότι μπορεί να μην με ξαναέβλεπαν οι γυναίκα μου και οι κόρες μου. Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι τα δύο περιστατικά δημιουργούν νέα δεδομένα στον τρόπο ζωής μας. Συμβάλουν με τον τρόπο τους στην ανανέωση των ηθών και των εθίμων της πόλης μας. Πλέον, κάθε θαρραλέος Χανιώτης που αποφασίζει να μπει σε ασανσέρ, εκτός από το ότι θα κουβαλά την ατομική του ζυγαριά, θα φροντίζει να έχει τελειώσει πρώτα όλες τις εκκρεμείς του υποθέσεις σε κάποιον συμβολαιογράφο. Επιπλέον, κάνοντας τον σταυρό του πριν μπει και, κυρίως, αφού βγει από ένα ασανσέρ, θα επισκέπτεται την κοντινότερή του εκκλησία για ν’ ανάψει μια λαμπάδα. 

Οι πιο πολλοί πάντως Χανιώτες, που δεν τολμούν να μπουν μέσα σε ασανσέρ, θα διαπιστώσουν πόσο καλό κάνει στη φυσική τους κατάσταση και την υγεία τους το ανεβοκατέβασμα σκαλοπατιών!!!

Αυτά είχα να σου πω, αγαπητέ μου αναγνώστη, για τις πρόσφατες εμπειρίες μου. Αρκεί να σου υπενθυμίσω ότι μπήκα απλά σε ένα ασανσέρ, και όχι σε ένα πυρηνικό υποβρύχιο του Ειρηνικού!!!

Αυτά προς το παρόν. 
Ο παθών
Γκοντόλιας Στέργιος
Οφθαλμίατρος”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook