Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επίσκεψη Πολωνών τουριστικών πρακτόρων  στο Ρέθυμνο την Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Απριλίου 2017 .

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από συνεννόηση του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης με τον εκπρόσωπο της AEGEAN AIRLINES στην Πολωνία,  στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στην έκθεση τουρισμού “GRECKA PANORAMA” στη Βαρσοβία. 

Αρχικός στόχος τέθηκε  να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τουριστικούς παράγοντες του τόπου μας και να γνωρίσουν το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν , ώστε να το προβάλουν με τον καλύτερο τρόπο στην πολωνική αγορά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην πόλη μας, η πολωνική αντιπροσωπεία, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τόσο το ιστορικό κέντρο
όσο και την ενδοχώρα του Ρεθύμνου.

Μετά από   ξενάγηση στην πόλη του Ρεθύμνου πήγαν σε επιλεγμένα σημεία στην περιφέρεια του Δήμου με σκοπό να διαπιστώσουν τις δυνατότητες  προώθησης  εναλλακτικών μορφών Τουρισμού , οι οποίες και είναι το προϊόν που οι συγκεκριμένοι πράκτορες δουλεύουν και μπορούν  να αναπτύξουν στην μεσαία και χαμηλή σαιζόν. 

Έτσι, έκαναν  περίπατο στο φαράγγι των Μύλων και στον οικισμό Χρωμοναστήρι , συνέχισαν  στην Ι.Μ. Αρκαδίου στην οποία επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον , απόλαυσαν την εξαιρετική εμπειρία γευσιγνωσίας ελαιολάδου μετά από ξενάγηση στο μουσείο ελιάς στο χώρο του Kapsaliana village.
Με ολοκληρωμένη την εικόνα των θησαυρών που βρίσκει κανείς στην ενδοχώρα, μετά την ξενάγησή τους στο Μουσείο της Ελεύθερνας, πέρασαν στην δεύτερη ημέρα της επίσκεψης η οποία αφορούσε προσωπικές συναντήσεις με τους ντόπιους επιχειρηματίες του Τουρισμού.

Στο χώρο του ξενοδοχείου ΒΙΟ μετά από σύντομη παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος από τους φορείς – μέλη της επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, οι οκτώ πολωνοί πράκτορες δέχτηκαν σε ιδιωτική συνάντηση ο καθένας ξενοδόχους, τουριστικούς πράκτορες, διοργανωτές αθλητικών τουρνουά, διοργανωτές θεματικών ξεναγήσεων και εκδηλώσεων κα.

Κλείστηκαν συνεργασίες , έγιναν γνωριμίες με μελλοντική προοπτική συνεργασιών και εν κατακλείδι άνοιξαν γραμμές άμεσης επικοινωνίας  των Ρεθυμνιωτών επιχειρηματιών με την πολωνική αγορά.

Οι πολωνοί δήλωσαν ότι εντυπωσιάστηκαν με τις δυνατότητες του τόπου μας, ιδιαίτερα για αυτό που τους ενδιαφέρει δηλαδή τις υποδομές και δυνατότητες για υψηλού οικονομικού επιπέδου   τουρισμό και μάλιστα στη διάρκεια όλου του έτους.

Μας ενημέρωσαν δε, για τις προτιμήσεις του πολωνού τουρίστα καθώς και για τα μυστικά που πρέπει να ξέρουμε για να τους προσελκύσουμε αλλά και να τους κρατήσουμε ικανοποιημένους σαν πελάτες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το αίτημα των πολωνών να έρθουν σ’ επαφή με ξενοδοχειακές μονάδες πολυτελείας για διοργανώσεις υψηλών απαιτήσεων. Δήλωσαν δε ότι σε επόμενη επίσκεψη θα στοχεύσουν στη γνωριμία με αυτήν την κατηγορία ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Ο Δήμος Ρεθύμνης συγχαίρει και ευχαριστεί όλους όσοι συνετέλεσαν στην διήμερη φιλοξενία και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στην συνάντηση συνεργασίας  με τους Πολωνούς.

Ενημερώνουμε ότι το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου έχει στην διάθεσή του τις διευθύνσεις επικοινωνίας των πρακτόρων για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να έρθει σ’ επαφή μαζί τους, έστω και μετά την αναχώρησή τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook