Σήμερα το μεσημέρι στο Ανατολικό Σέλινο η πολιτική κηδεία του

Με θλίψη αποχαιρετά τον Βαρδή Τσουρή το "Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα τον Βαρδή Τσουρή που άφησε χθες την τελευταία του πνοή μετά από την χρόνια μάχη που έδινε με τον καρκίνο αλλά παρόλαυτα, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση ποτέ δεν εγκατέλειψε τον αγώνα του εκείνη την περίοδο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πολιτική κηδεία του θα γίνει σήμερα μεσημέρι στις 3 η ώρα στο χωριό Λιβαδά Ανατολικού Σελίνου. 

"Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον Βαρδή Τσουρή, μία προσωπικότητα που σημάδεψε τους λαϊκούς αγώνες της πόλης μας εδώ και δεκαετίες. Από το κίνημα ενάντια στις βάσεις και την περιβαλλοντική καταστροφή του Ακρωτηρίου, τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, το κίνημα ενάντια στις ανεμογεννήτριες στο Σέλινο, τους αγώνες ενάντια στο ρατσισμό και για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε διωκόμενους αγωνιστές και βέβαια τις εργατικές κινητοποιήσεις και το κίνημα ενάντια στα μνημόνια. 

Στις συνελεύσεις και τις συσκέψεις να καταθέτει την άποψή του με λόγο μεστό και λαϊκό, αλλά με θεωρητική συγκρότηση.

Πολλές φορές διαφωνήσαμε σε ζητήματα τακτικής ή πολιτικής συγκυρίας, αλλά πάντα βρισκόμασταν στην ίδια πλευρά του οδοφράγματος.

Όπως ήταν φυσικό ως αναρχικός αγωνιστής βρέθηκε αντιμέτωπος πολλές φορές με την εκδικητική και κατασταλτική μανία του κράτους. Και κέρδισε να είναι δίπλα του όχι μόνο οι σύντροφοί του, αλλά πολλοί περισσότεροι φορείς και συλλογικότητες της πόλης. 

Παρά την μακροχρόνια ταλαιπωρία του από τον καρκίνο, συνέχισε να δίνει το παρόν σε όλες τις μάχες. Τελευταία συναντηθήκαμε στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια ενάντια στα νέα γραφεία- ορμητήρια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. 

Η σκέψη μας βρίσκεται στους δικούς του ανθρώπους και τους συντρόφους του της κατάληψης, Rosa Nera, που αυτή την περίοδο επιβουλεύονται επιχειρηματικά συμφέροντα. Σε όλους τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, η δράση του αφήνει το αποτύπωμά της!

Καλό ταξίδι σύντροφε! Η ανάμνησή σου θα μας συνοδεύει στους αγώνες για μία κοινωνία χωρίς φτώχεια, πόλεμο, ρατσισμό.

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα"