Σε τρία διαφορετικά Πανελλήνια πρωταθλήματα Κανόε Καγιάκ, που διεξάγονται, στη Χαλκίδα θα πάρει μέρος ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων.

Την πολυμελή αποστολή του ΝΟΧ απαρτίζουν 29 αθλητές και αθλήτριες.

Η ανακοίνωση του ΝΟΧ αναφέρει τα εξής:

Με μια πολυμελή αποστολή την οποία απαρτίζουν 29 αθλητές και αθλήτριες, ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων λαμβάνει μέρος την Κυριακή 7 Μαΐου σε τρία διαφορετικά Πανελλήνια πρωταθλήματα Κανόε Καγιάκ που διεξάγονται στη Χαλκίδα! Πρόκειται για αυτά των Μεγάλων Αποστάσεων Σπριντ (3.000-5.000μ.), Ωκεάνιου Καγιάκ (15.000μ.) και SUP (15.000μ.).

Πιο συγκεκριμένα, ο ΝΟΧ θα συμμετέχει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μεγάλων αποστάσεων με τους Αναστάσιο Αναγνωστόπουλο και Χρήστο Μεταξά στην κατηγορία Ανδρών, Ιωάννη Αντωνίου, Δημήτριο Βαρβαντάκη, Γεώργιο Γεραιουδάκη, Ιωάννη Κουτσοποδιώτη, Αναστάσιο Μελεμενή, Κυριάκο Ποντικάκη στους Εφήβους, Ελευθέριο Πολυχρονάκη, Γεώργιο Σηφάκη, Χρήστο Τσουπάκη, Ιωάννη Κουριδάκη και Μιχαήλ Μαυρομάτη στους Παίδες, τις Σαράντου Κωνσταντίνα και Κέκελου Αθηνά στις Γυναίκες, τις Ελευθερία-Μαρίνα Παπασταματάκη, Δέσποινα Σώκου και Μαγδαληνή Τζανακοπούλου στις Νεανίδες και με τις Μαρία Μελεμενή, Μαγδαληνή Αντωνίου, Κλειώ Καράκη και Μαριαλένα Ασημακοπούλου στις Κορασίδες. Στις αναπτυξιακές κατηγορίες, στους Παμπαίδες, θα συμμετέχουν οι Γεώργιος Φραγκόπουλος, Σπύρος Πολυχρονάκης, Νικόλαος Στρατουδάκης και Μανόλης Ξηρουχάκης και στην κατηγορία Παίδων Αρχαρίων ο Μάξιμος Δερμιτζάκης.

Στο Πανελλήνιο Ωκεάνιου Καγιάκ, η συμμετοχή του ΝΟΧ αποτελείται από τους, Αναστάσιο Αναγνωστόπουλο και Χρήστο Μεταξά στην κατηγορία Ανδρών, τους Δημήτριο Βαρβαντάκη, Γεώργιο Γεραιουδάκη, Κυριάκο Ποντικάκη, Γεώργιο Σηφάκη στους Εφήβους, τις Κωνσταντίνα Σαράντου, Αθηνά Κέκελου και Ελένη Αλειφέρη στις Γυναίκες και στις Νεανίδες, τις Ελευθερία-Μαρίνα Παπασταματάκη, Δέσποινα Σώκου και Μαρία Μελεμενή.

Τέλος, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα SUP (Stand Up Paddle) ο Ν.Ο. Χανίων θα συμμετάσχει με τον Στέφανο Αβερκίου.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην Χαλκίδα στον Πορθμό του Ευρίπου ο οποίος έχει ιδιαιτερότητες που μπορεί να δυσκολέψουν την προσπάθεια των αθλητών. Ειδικότερα στον συγκεκριμένο σημείο παρουσιάζεται το φαινόμενο του Ευρίπου όπου τα νερά του πορθμού αλλάζουν κατεύθυνση κάθε 6 ώρες. Το φαινόμενο έχει εξηγηθεί και οφείλεται στην θέση των πλανητών Γη, Ηλιου και Σελήνης. Το ρεύμα κινείται προς μία κατεύθυνση για 6 ώρες με ταχύτητα που συνήθως είναι 5-6 μίλια ανά ώρα, αμέσως μετά ακολουθεί ένα διάστημα περίπου 8 λεπτών όπου τα νερά παραμένουν στάσιμα και μετά αλλάζουν κατεύθυνση και κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση για τις επόμενες 6 ώρες.

Σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας Κανόε Καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων, Μανώλη Αγγελάκη που μαζί με τον βοηθό εφόρου Νίκο Κουριδάκη και τον Δημήτρη Καραγιαννίδη είναι οι συνοδοί της αποστολής: «Αν και η συγκεκριμένη χρονική περίοδος δεν μας βοηθά έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τις παραπάνω αποστάσεις θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Οι εγγραφές για παιδιά από 8 ετών και άνω στο άθλημα του Κανόε Καγιάκ συνεχίζονται. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 15:30 – 17:30. Υπεύθυνοι προπονητές είναι οι Μανώλης Αγγελάκης και Δημήτρης Καραγιαννίδης.

ΧΟΡΗΓΟΣ Η ΑΝΕΚ LINES

Αρωγοί του Τμήματος Κανόε Καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων είναι ο Επίσημος Χορηγός του, η Ναυτιλιακή Εταιρεία ANEK LINES, καθώς και οι εξής Χορηγοί: Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και INTERTRADE AE (MARS). Επίσης, ο κ. Σπανουδάκης Ιωάννης, ιδιοκτήτης της Α.Ι.Β. – LEADER BROKERS, πρακτορείο ασφαλειών. Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες για την υποστήριξή τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook