Με επιτυχία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του μαθητικού Φεστιβάλ στην Κρήτη,με την ολοκλήρωση του μαθητικού Φεστιβάλ στο Ηράκλειο. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “δεκάδες μαθητές όλο το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαν στο στήσιμο και από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου έδωσαν το ραντεβού τους στο Πάρκο Γεωργιάδη.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με παρουσίαση συλλογικών ερευνητικών εργασιών που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές ενόψει του 4ου Πανελλαδικού διαγωνισμού της ΚΝΕ. Οι εργασίες έδωσαν αφορμή να ανοίξει η κουβέντα για διάφορα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα της νεολαίας όπως η πάλη ενάντια στην μάστιγα των ναρκωτικών,η ανάγκη οργάνωσης της νεολαίας ώστε να μπεί στον αγώνα για την ζωή και το σχολείο που μας αξίζει. Με ευφάνταστους τρόπους άνοιξαν και μια σειρά ζητήματα στον χώρο του Φεστιβάλ.    

Με ξεχωριστά παιχνίδια που οργανώθηκαν από τους μαθητές στον χώρο του Φεστιβάλ ,άνοιξε η κουβέντα για μια σειρά ζητήματα.Οι μαθητές των Γυμνασίων συζήτησαν για τις αιτίες που γεννούν τους πολέμους,την φτώχεια την προσφυγιά.Οι μαθητές των Λυκείων συζήτησαν για το εκπαιδευτικό σύστημα στην χώρα μας,στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ,για το πώς μπορούμε να φτιάχτεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει. Οι μαθητές προσπάθησαν μάλιστα να σατιρίσουν το τι διδάσκονται στο σχολείο για την Οκτωβριανή επανάσταση.Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα hip-hop,rock με μαθητές από το 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου αλλά και κρητικό συγκρότημα με μαθητές από μαθητές Λυκείων του Ηρακλείου.

Οι δραστηριότητες του Μαθητικού Φεστιβάλ συνεχίστηκαν και στα Χανιά,στο Καστέλι Κισσάμου οι μαθητές της περιοχής οργάνωσαν τουρνουά ποδοσφαίυο μπάσκετ και βόλλευ στο 1ο Γυμνάσιο με θέμα : “Ναρκωτικά είναι ελευθερία,να ψαχνεις την φυγή;”.Οι μαθητές συζήτησαν για τις αιτίες που σπρώχνουν τους νέους στην χρήση ναρκωτικών αξιοποιώντας και ερωτηματολόγια που έιχαν μοιραστεί το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή.

Τα μαθητικά Φεστιβάλ στην Κρήτη θα ολοκληρώσουν το ταξίδι τους για φέτος στο Λασίθι,στη Λίμνη Αγίου Νικολάου.Οι μαθητές που προετοίμασαν τα Φεστιβάλ,διέδωσαν το σύνθημα του Φεστιβάλ σε όλη την Κρήτη ανανέωσαν το ραντεβού τους στους μικρούς και μεγάλους αγώνες για να φτιαχτεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook