Καταγγελία της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για εκτεταμένες παρεμβάσεις στην παραλία στο Ακρωτήρι

Στην σχετική ανακοίνωση – καταγγελία αναφέρονται τα εξής:
 
“Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες της παραλίας του Σταυρού που επιστρέφουν για θαλασσινά μπάνια αυτές τις μέρες: Όλα τα δέντρα (αρμυρίκια) της παραλίας, ακόμη και οι θάμνοι έχουν εξαφανιστεί! Αντί για τα μεγάλα αρμυρίκια, υπάρχουν φρεσκοφυτεμένοι 5-6 μικροί φοίνικες, στην άκρη του δρόμου. Είναι άγνωστο πότε και αν θα μεγαλώσουν αυτοί οι φοίνικες, και πότε και αν θα δώσουν τη σκιά που χάριζαν απλόχερα τα εξαφανισμένα αρμυρίκια.

Έχει εξαφανιστεί ακόμη και το ξύλινο πεζούλι όπου ακουμπούσαν πολλοί για να τινάξουν τα πόδια τους βγαίνοντας από την αμμουδιά στο δρόμο.
Λείπει ακόμη και το σαμαράκι που είχε φτιαχτεί στο δρόμο πάνω από την παραλία για να αναγκάζει τα ΙΧ και τις μηχανές να κόβουν ταχύτητα και να μην έχουμε τροχαία με τα παιδιά και τους πεζούς που πηγαίνουν ή φεύγουν από την ακτή. Οι κυβόλιθοι από τους οποίους ήταν φτιαγμένο το σαμαράκι έχουν κι αυτοί εξαφανιστεί!

Το ερώτημα είναι ποιος είναι αυτός που προχωράει σε τέτοιας έκτασης επεμβάσεις στην παραλία, με ποια μελέτη, με ποιανού την άδεια και έγκριση. Ξέρει τίποτα ο Δήμος, το Λιμεναρχείο, το Δασαρχείο; Κι αν δεν ξέρουν, το ερώτημα είναι τι θα κάνουν για να αποκαταστήσουν την καταστροφή που έγινε και για να σταματήσουν την καταστροφή που έγινε.

Μπορεί ο καθένας με το έτσι θέλω να κόβει δέντρα στην παραλία, δέντρα που χάριζαν τη σκιά τους δωρεάν σε χιλιάδες επισκέπτες της παραλίας καθημερινά κάθε καλοκαίρι;

Εμάς όλα αυτά μας μοιάζουν με προπαρασκευαστικές ενέργειες για την άγρια εμπορική εκμετάλλευση της ακτής, σαν κάποιοι να ετοιμάζονται να αντικαταστήσουν τη δωρεάν σκιά που χάριζαν τα αρμυρίκια με ενοικιαζόμενη σκιά από ομπρέλες που αυτοί θα νοικιάζουν. Κάποια αρπακτικά ετοιμάζονται να κατασπαράξουν το κουφάρι της παραλίας, ετοιμάζονται να περιορίσουν την ελεύθερη πρόσβαση όλων στην παραλία, γεμίζοντάς την με ενοικιαζόμενες ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Κάποιοι κλέβουν τη σκιά μας, την ελεύθερη πρόσβασή μας στην ακτή, κάποιοι ετοιμάζονται να κλέψουν τα λεφτά μας επιβάλλοντάς μας με το ζόρι να πληρώνουμε για ομπρέλες και ξαπλώστρες, κάποιοι ετοιμάζονται να κλέψουν την παραλία από τους πολίτες. Θα τους αφήσουμε;”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook