Το Σάββατο 13 Μαίου στις 7.00 μ.μ. εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη στα Χανιά, έκθεση φωτογραφίας του Μανούσου Χαλκιαδάκη.

Ο ταλαντούχος και πολυσχιδής εικαστικός σε αυτή του την έκθεση παρουσιάζει μία άλλη πτυχή της δουλειάς του. Πρόθεσή του να αφηγηθεί με ένα διαφορετικό τρόπο έκφρασης τα συναισθήματα και τις βιωματικές του εμπειρίες μέσω της τέχνης της φωτογραφίας.

Ο Χαλκιαδάκης ακινητοποιεί με το φακό του έναν βιωμένο χώρο, ρευστό αλλά ταυτόχρονα δυναμικό, συλλαμβάνοντας τις αλληγορίες και τα σύμβολα των μορφών και των σωμάτων που η αέναη κίνηση του υγρού στοιχείου εξαϋλώνει ή και εκμηδενίζει, εγκλωβίζοντας τα ανάμεσα στο ορατό και το αόρατο.

Κεραμικές φόρμες -βότσαλα- πλαισιώνουν την έκθεση και μεταφέρουν στον θεατή την ζεστή και συγκινησιακή ατμόσφαιρα του θέρους.

Ο Μ. Χαλκιαδάκης είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες κεραμίστες και εκπροσώπους της Ναΐφ ζωγραφικής. Έργα του εκθέτονται από τη Βηρυτό έως το Λος Άντζελες ενώ έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις στην Γερμανία, Καναδά, Δανία, Σουηδία, Ισπανία, Ισραήλ κ.α.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 13 Μαΐου από 7.00 έως 10.00 μ.μ και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου. Θα είναι ανοικτή 11-1 πρωί και 6-9 απόγευμα καθημερινά εκτός Κυριακής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook