Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν σκοπεύει να αναβάλει τις διακοπές εξαιτίας της κρίσης χρέους και των αναταράξεων στις αγορές.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, ο Ομπάμα αναμένεται να αναχωρήσει την επόμενη εβδομάδα για καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά του στο Μάρθας Βίνεγιαρντ, όπως κάθε χρόνο.

Όμως εξαιτίας των διακυμάνσεων στα χρηματιστήρια και των φόβων για μία νέα ύφεση κάποιοι σχολιαστές ζήτησαν από τον Αμερικανό πρόεδρο να παραμείνει στην Ουάσινγκτον και να συγκαλέσει το Κογκρέσο, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει διακόψει για θερινές διακοπές, για να συζητήσουν τα μέσα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της ανάπτυξης.

«Δεν πιστεύω ότι οι Αμερικανοί θα διαφωνήσουν με το γεγονός ότι ο πρόεδρος θα περάσει λίγο χρόνο με την οικογένειά του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, υπογραμμίζοντας ότι ο Ομπάμα εργάζεται ασταμάτητα για τα θέματα της οικονομίας, αναφέρεται σε άρθρο στο protothema.gr.

«Η έννοια προεδρικές διακοπές δεν υπάρχει: η προεδρία συνοδεύει (τον Ομπάμα) όπου κι αν πάει. Θα είναι σε συνεχή επικοινωνία και θα έχει τακτικές ενημερώσεις με την ομάδα εθνικής ασφάλειας και αυτή των οικονομικών», σημείωσε ο Κάρνεϊ και πρόσθεσε: «Και φυσικά θα επιστρέψει αμέσως αν είναι απαραίτητο. Δεν θα είναι μακριά».